Luna Amaro Beeloo bokstalent met een missie

Eens in de zoveel tijd staat er een supertalent op in het boksen. In onze Haagse regio is dat nu het geval. Met Luna Amaro Beeloo beschikt de Haagse tegio over een natuurtalent dat inmiddels is opgenomen in TEAM NL en vrijdag 18 februari naar Bulgarije afreist om deel te nemen aan een zwaar internationaal toernooi. Een bokstalent met een missie!

Luna, stel jezelf eerst even voor:

Naam Luna Amaro Beeloo
Geboortedatum/leeftijd 30-10-03
Gestart met boksen: juli 2017
Bokst bij: Haagse Directe, Team NL
Grote voorbeelden Lucia Rijker, Mike Tyson, Christy Martin
Prestaties tot nu toe: NL kampioen, Zuid Nederlands Kampioen en medailles op buitenlandse toernooien
Droom: Beste amateur bokser worden, Olympische spelen

Beste Luna, waarom boksen?
Boksen is een individuele sport. Je vraagt veel van jezelf, je leert jezelf kennen en komt jezelf keer op keer tegen. De sport vraagt veel discipline en geeft doelen om na te streven.  Doordat ik in TeamNL zit, reis ik veel en kom in aanraking met verschillende culturen. 

Jouw grote voorbeelden zijn Lucia Rijker, Mike Tyson en, Christy Martin kun je onze lezers uitleggen waarom?
Boksers waar ik naar op kijk zijn Mike Tyson, Lucia Rijker en Christy Martin. De laatste twee genoemde namen zijn vrouwelijke boksers. Zij lieten zien dat boksen niet alleen voor mannen is. Beide vrouwen zijn intelligent en hebben een sterk karakter. Mike Tyson zijn boks stijl is er een waar ik altijd al gefascineerd door ben geweest. Zelf beweeg ik ook veel in de ring en af en toe kan je bewegingen terug vinden in mijn stijl die gebaseerd/geïnspireerd zijn op die van Mike Tyson.

Hoe is het boksen in onze regio georganiseerd?
In onze regio zijn een paar boksscholen te vinden. Ik boks zelf bij de Haagse directe en daarnaast neem ik deel aan de centrale trainingen van team NL. Een paar jaar geleden heb ik in de Schilderswijk gebokst. Dit was leuk georganiseerd, omdat het buiten was en dus veel mensen konden kijken. Binnenkort worden er weer wedstrijden in schilderswijk georganiseerd. Daar kan ik helaas niet aan mee doen, want dan zit ik in Kroatië voor het EK onder de 22. 

Heb jij voldoende tegenstand in onze regio?
Doordat er niet voldoende vrouwelijke boksers zijn in onze regio in mijn gewichtsklasse boks ik ook buiten de regio. 

Je droom is de Olympische spelen te halen, wat moet er nog gebeuren om dat doel te halen?
Heel veel trainen, ervaring opdoen op buitenlandse toernooien en een gedisciplineerde levensstijl. (veel rust, dieet en sporten). Momenteel zit ik in mijn examen jaar, maar daarna ga ik naar de universiteit. Om mijn droom en doelen te behalen zal ik het studeren en het sporten op de juiste manier moeten combineren

Hoe afhankelijk ben jij van sponsoren?
Nu nog niet zoveel omdat ik thuis woon en mijn ouders de kosten dragen, maar in de toekomst moet ik wel op zoek naar sponsoren. Zeker omdat ik volgend jaar aan mijn studie begin.

Hoe vaak train je in de week?
In voorbereiding voor toernooien train ik elke dag en soms 2 keer per dag. In “rustperiodes” train 6 keer per week. 

Hoe ziet jouw week er uit?
Ik ga van 8.30 tot 16.00 uur naar school, dan naar huis om te eten en om te kleden voor de training, daarna heb ik training en als ik weer thuis ben moet ik huiswerk maken. Op woensdagen en vrijdagen geef ik zelf boks les na mijn eigen training.

Je reist komende week af naar Bulgarije, wat is het doel van dit toernooi voor jou?
Dit toernooi is voor mij een voorbereiding voor het EK in maart. Ik moet zoveel mogelijk boksen om zoveel mogelijk ervaring op te doen en in het wedstrijdritme te komen.