Timo Geers pakt de punten voor EHC

De handballers van EHC hebben zaterdagavond bij Havas met 29-30 gewonnen. De winst kwam voor een groot deel tot stand door het goede keeperswerk van Timo Geers. Twee cruciale reddingen waren er om de gelijkmaker te voorkomen, een 46% reddingspercentage en bovendien stopte hij twee strafworpen.

Een ander uitblinker was Pim Hessing. Na een 16-16 ruststand was hij in de tweede helft niet te stoppen met scoren (9 uit 11). EHC had tactisch een goed antwoord op het spel van Havas. Het bleef een spannende wedstrijd en de Hagenaars hebben tot het einde geknokt.

De beide teams waren nooit meer dan twee punten verwijderd van elkaar. EHC heeft het zichzelf nog moeilijker gemaakt dan nodig was, maar aan het einde van het duel werd het hoofd koel gehouden en werden de punten binnen gesleept. Jury van vliet maakte zijn eerste minuten na een lange afwezigheid.