HRC zwaar onderuit bij koploper

De rugbyers van HRC zijn zaterdag bij koploper ’t Gooi tegen een zware nederlaag opgelopen. De Hagenaars gingen met maar liefst 54-13 onderuit.

Met wat schrapen hier en daar was het HRC deze zaterdag toch gelukt om een team op de been te brengen dat kon afreizen naar Naarden voor de kraker tegen de koploper in de Ereklasse: RC ’t Gooi.

Na de kick off om iets over 2 uur was het – net als vorige week tegen de nummer 2 op de ranglijst RC Haarlem – Lorenzo Groos die de score met een kick op 0-3 bracht (8ste minuut). 8 Minuten later wist ‘t Gooi echter een try met conversie te realiseren en stond het 7-3. Maar er volgde onmiddellijk een Haagse tegenaanval en Victor Huurman drukte de try (die vervolgens niet tussen de palen verdween dus stond het 7-8).

Het spel bleef op en neer golven, waarbij er in de 22ste en 34ste in het voordeel van de thuisclub werd gescoord, 2 trys met conversies 14 en vervolgens 21-8. Jordy Hop wist vlak voor rust (40ste minuut) het ovaal voor Den Haag achter de lijn te drukken. De conversie werd echter gemist waardoor de teams met 21-13 de rust in gingen.

Of HRC na de rust inzakte of ‘t Gooi juist een tandje bij zette is niet geheel duidelijk.  Feit was dat de thuisclub 5 trys scoorde waarvan er 4 tussen de palen verdwenen. Waar er in de rust nog evenwicht en reden tot hoop was, was het einde treurig (54-13).

Op 29 januari staat de altijd bijzondere wedstrijd tegen DIOK (3e op de ranglijst, waar HRC nu 5e staat) op de planning.