Hdm nog in de race voor het kampioenschap

Hdm had zich vorig weekend al geplaatst voor de halve finale die morgen (23-1) in het Zuiderpark gespeeld wordt. Cartouche kon het goede voorbeeld van de regiogenoot helaas niet volgen. De ploeg uit Voorburg wist zich vandaag niet te plaatsen voor de halve finale. Het dubbele verlies zorgde ervoor dat de top 2 er niet in zat.

Hdm begon de dag tegen Pinoké, de Haagse ploeg had bleef de eerste helft goed tegenstand bieden en even na rust maakte Boris Burkhardt zijn tweede doelpunt en bracht de stand naar 2-2. Hierna verloren de mannen uit Den Haag de controle op de wedstijd waardoor de eindstand uiteindelijk 2-7 werd en naast HDM ook de mannen van Pinoké naar de halve finale gaan.

Als laatste wedstrijd voordat de play-offs beginnen was voor hdm tegen HIC. In een wedstrijd die niet echt van belang meer was wilde hdm toch wel met een goed gevoel eindigen. Na een goed begin kwam HIC terug en keken de blauw-witte tegen een achterstand aan. In de laatste 10 minuten wisten Gijs van der Wallen en Wiegert Schut de achterstand van 2-3 om te buigen naar een 4-3 overwinning.

Cartouche had alles nog in eigen hand. De wedstrijd tegen Almere moest dus scherp begonnen worden, echter het tegendeel gebeurde met het gevolg dat Cartouche al snel met 0-4 achter stond. Gedurende de gehele wedstrijd blijft de ploeg uit Voorburg achter de feiten aan te lopen. met als dieptepunt de rode kaart van Guus Alewijnse na een verbale uitlating.

Ook de tweede wedstrijd tegen Den Bosch kon Cartouche geen vuist maken en werd met 8-5 verloren. Een heel goed seizoen van de Voorburgse formatie komt zo met minder glans ten einde dan dat ze hadden verdient.

Hdm komt morgen (23-1) dus in actie in het Haagse Zuiderpark. Voor de Haagse formatie is het nu dus uitrusten en opmaken voor de halve finale. Bij winst zal er in Rotterdam (30-1), hopelijk met publiek, gestreden worden voor het landskampioenschap. De halve finale zal, zonder publiek, via een livestream uitgezonden worden op Hockey.nl.

Redactie: Erik de Kleijn