EHC kan titelkandidaat in tweede helft niet bijbenen

De handballers van EHC hebben in de eigen hal verloren van titelkandidaat BFC. Na een 12-16 ruststand liepen de gasten verder uit naar een duidelijke overwinning: 26-38.

Al snel in de wedstrijd nam BFC het initiatief in handen enĀ  pakte een marge van 3 tot 5 doelpunten. EHC wist nog terug te komen door een goede opleving tot 11-12, maar miste toen een paar kansen, kreeg daar bovenop een paar 2 minuten straffen, waardoor BFC haar marge weer terug kon pakken.

In de tweede heft ging BFC verder, maakte de marge groter en speelde de wedstrijd gedecideerd uit. Het gaf EHC de mogelijkheid om enkele talenten wat speeltijd te geven waarmee gebouwd werd aan de toekomst. Rijk van Doeland, Sem de Deugd en Marnix Heijster debuteerden waarbij laatstgenoemde het ook wist bekronen met een doelpunt. Maar de punten gingen overduidelijk naar BFC met een einduitslag van 26-38

Het was een niet hoogstaande wedstrijd van de Haagse selectie waar vooral in aanvallend perspectief te weinig creativiteit werd getoond en verdedigend men onvoldoende fel op de bal en de cruciale spelers bij BFC zat.

Volgende week zaterdag de derby tegen WHC-Hercules.

Redactie: Haagsetopsport.nl
Fotoā€™s: Michel Finkelnberg – Meer fotoā€™s op SportSnap