Hdm dames door naar de halve finale

De dames van hdm hebben zich in Amsterdam weten te plaatsen voor de halve finale. Door in de laatste speelronde in de kampioenspoule 1 keer te winnen en de andere wedstrijd gelijk te spelen, wisten de dames uit Den Haag een plek bij de beste 4 van Nederland te veroveren. Die halve finale wordt morgen (23-1-2022) in het Haagse Zuiderpark gespeeld.

De eerste wedstijd was tegen Pinoké. De dames uit Amsterdam stonden bovenaan de poule aan het begin van de dag maar nog niet zeker van een vervolg in de play-offs. HDM begon erg sterk aan de wedstrijd en de Jippen namen hierin het voortouw, waardoor met nog 10 minuten te spelen het 2 keer Jip Dicke en 2 keer Jip Blaas waren die door velddoelpunten de stand op 4-1 hadden gebracht. In de laatste 10 minuten wisten Belén van den Broek en Pien van der Heide (2x) ook nog het net te vinden. In de laatste wedstrijd mocht tegen Kampong niet verloren worden om de halve finale te halen.

In de laatste wedstrijd van de kampioenspoule mocht dus niet verloren worden van Kampong. Nadat Tessa Clasener de stand op 1-0 had gebracht kwam Kampong sterk terug waardoor het met een 1-3 achterstand nog erg lastig zou worden. Maar hdm wist de diepe spits toch goed te bereiken en door Eva van ’t Hoog, Jip Blaas en Lotte Beetsma kwamen de dames uit de Hofstad toch op een mooie 4-3 voorsprong. De scheidsrechter floot, met nog een paar minuten te gaan, voor een discutabele “opzettelijke” overtreding waardoor Kampong een strafcorner kreeg. Deze werd uiteindelijk benut waardoor het nog een paar spannende laatste minuten zou worden. In de zoemer (einde van de wedstrijd) werd er een strafcorner gegeven waardoor de laatste mogelijkheid voor Kampong om de halve finale te halen een uitspeelcorner was. Deze werd verdedigend heel goed uitgelopen waardoor er een 4-4 als eindstand op het scorebord stond.

Door deze uitslagen speelt hdm morgen in het Zuiderpark voor een plek in de Finale die een week later in Rotterdam gespeeld zal worden.

Deze wedstrijden waar helaas geen publiek bij aanwezig mag zijn worden wel via livestream (hockey.nl) uitgezonden om zo toch nog wat van het feestje mee te kunnen maken.

Redactie: Erik de Kleijn