Hdm niet scherp genoeg in de cirkel

De dames van hdm hebben hun eerste wedstijd in de kampioenspoule met 4-1 verloren van Oranje-Rood. In de ochtend werd er in de poule fase nog met 4-1 van Union gewonnen. Hierdoor staat hdm nu 2e in de kampioenspoule achter het Amsterdamse Pinoké.

Nadat een aantal speelsters deze week met Oranje een ruime overwinning op België hadden geboekt, werd er vandaag in het Haagse Zuiderpark weer om het Landskampioenschap gestreden.

De dames van hdm begonnen erg goed aan de eerste wedstrijd. In de eerste helft had Union weinig in te brengen tegen het georganiseerde spel van hdm, met een ruststand van 3-1 als gevolg. Waar je echter verwachte dat hdm na de rust dit zou doorzetten kon Union door goed te verdedigen de aanval van de Haagse dames ontregelen. Ondanks dat keepster Remmerswaal uit het doel was gehaald waardoor er een veldspeler extra in het veld stond in de tweede helft maar 1 keer scoren. Hierdoor was de eindstand 4-1 in de eerste wedstrijd van de dag.

De tweede wedstrijd van de dag was in de kampioenspoule tegen Oranje-Rood. Dit was een hele andere wedstrijd dan de eerste van de dag. Er werd door beide ploegen in een hoog tempo gespeeld. Maar waar hdm de kansen die ze in de cirkel kregen, en dat waren er best veel, niet benutte scoorde de ploeg uit Eindhoven wel. Hierdoor was de uitslag na 2 keer 20 minuten 4-1 voor Oranje-Rood.

In de kampioenspoule staat hdm nu op de tweede plaats 4 punten achter Pinoké. Maar als er volgende week weer gewonnen gaat worden is alles nog mogelijk voor de Haagse formatie.

Redactie: Erik de Kleijn
Foto’s: Frank van der Leer – Meer foto’s op SportSnap