Zwaar gehavend WHC/Hercules verliest in laatste kwart

Een door vele blessures, schorsing (Luca Baak) en andere omstandigheden geplaagde Haagse ploeg trad gisteravond in Boswijk aan tegen Aalsmeer 2, het talentvolle opleidingsteam uit die plaats en momenteel 3e op de ranglijst.

Coach Richard Rijkens kon gelukkig een beroep doen op een aantal spelers uit het succesvolle 2e team, dat door de maatregelen zelf niet in actie mocht komen. De stand-ins kweten zich prima van hun taak waardoor er een zeer spannende eerste helft ontspon en was het constant stuivertje wisselen qua scoreverloop. Een time out van de bezoekers, halverwege de eerste helft, leek het juiste effect te hebben want in 10 minuten tijd liep de in zwart spelende formatie uit naar 9-13 ondanks de ook naar een time out grijpende Rijkens. Het venijn zat echter in de laatste 5 minuten voor de thee want de verdediging van de thuisploeg met Stefan Stapper als slot op de deur wist de aanvallende aspiraties van de bezoekers even flink te temperen terwijl aan de andere zijde doelman Jeremy Hooijman even geen antwoord had op de aanvalsregen van de ontketende mannen van Rijkens.

Na 30 minuten stonden beide partijen weer precies op gelijke hoogte, 14-14 en kon het duel dus nog alle kanten op.

Een zelfde scenario speelde zich ook na rust af. WHC/Hercules nam de leiding maar Aalsmeer bleef prima volgen. De fraaie break out, opgezet door Ziggy Eijsenring en geweldig afgerond door Ole Poeth, hiermee de stand op 19-19 brengend, gaf hoop voor het slotstuk van deze leuke, aantrekkelijke wedstrijd. Technisch was het allemaal niet even best maar het scoreverloop en de intensiteit van de acteurs compenseerde veel. Opnieuw greep de coach van Aalsmeer na een time out en evenzo lukte het z’n manschappen om een gaatje te slaan. Niet veel later was dat natuurlijk reden voor coach Rijkens om z’n mannen nog even bij elkaar te roepen voor een peptalk maar anders dan in de slotfase van de 1e helft was de selectie niet meer bij machte om iets aan de opgelopen achterstand te doen. De geest was uit de fles en zodoende kon Aalsmeer met 24-31 de volle winst in ontvangst nemen. Natuurlijk teleurgestelde koppen bij de thuisploeg maar ook acceptatie dat er niet meer inzat en een compliment voor de getoonde werklust.

Redactie: PR WHC/Hercules
Foto’s: Michel Finkelnberg – Meer foto’s op SportSnap