HDM dames komen net te kort

De dames van hdm hebben hun halve finale na shoot-outs verloren van het Amsterdamse Hurley die in de andere kampioenspoule bovenaan was geĆ«indigd. In de wedstrijd met veel strijd zoals dat hoort in de play-offs stond het na 40 minuten 3-3 waarna hdm 1 shoot-out niet wist te scoren en Huley dat wel deed.

In een helaas nog lege sportcampus in het Zuiderpark begonnen beide teams scherp aan de wedstrijd. De eerste 10 minuten was het schaken. Waar hdm vooral de bal in bezit had wisten de de dames uit Amsterdam er een paar keer goed uit te komen. Door goed meespelen van Julia Remmerswaal kreeg Hurley geen kans om te scoren. Na 12 minuten kwam de ploeg uit Amsterdam er toch twee keer doorheen. Door een mooie strafcornervariant scoorde Mila Muyselaar en bracht ze de ruststand van 2-1 op het scorebord.

Na rust kreeg hdm gelijk weer een strafcorner die door Jip Dicke mooi in het doel werd gepusht. De blauw-witte die vandaag in groen-geel speelde hadden net als in de eerste helft het meeste balbezit zette veel druk op de Amsterdamse cirkel. Even later kreeg hdm weer een strafcorner die door Mila Muyselaar werd gescoord. Met de 3-2 voorsprong van hdm haalde, met nog 4 minuten te spelen, Hurley de keeper van het veld. Hierdoor werd de druk op het Haagse doel teveel en kon Hurley de gelijkmaker scoren.

Door deze gelijke stand betekende dit dat shoot-outs de beslissing moest gaan brengen. Hierin was het de keepster van Hurley die de inzet van Jip Dicke wist te keren waardoor Hurley de finale mag gaan spelen volgende week in Rotterdam.

Een mooi zaalseizoen komt hiermee voor hdm iets te vroeg ten einde. Er had meer in gezeten, maar in de top van het zaalhockey is alles mogelijk. De focus moet nu weer op het veldseizoen waar ook nog voldoende mogelijkheden om mooie prestaties neer te zetten.