Inter Rijswijk meert aan in Oostzaan

Morgen, dinsdagavond om 20:15, treft Inter Rijswijk in Oostzaan het eerste herenteam van Compaen in de achtste finale van de beker. Voor dit seizoen nog een onbekende tegenstander. De degens tussen Inter Rijswijk en de gastheren uit Oostzaan werden nog niet gekruist, omdat de geplande wedstrijd in december werd uitgesteld i.v.m. de coronamaatregelen.

De Oostzaaners staan op een 9e plaats in de competitie met slechts 3 overwinningen. In de beker zijn ze echter meer fortuinlijk. De mannen van Compaen staan garant voor “werkvolleybal” en het liefst “hoog en hard”. Twee kwaliteiten waar Inter Rijswijk afgelopen zaterdag tegen FOOX Olhaco ook de nodige moeite had. De positie in de topdivisie biedt dus zeker geen garantie voor de volgende bekerronde.

Het onderlinge treffen tussen Compaen en Inter Rijswijk leverde in het verleden altijd interessante duels op. Het staat niet alleen garant voor hoogstaand volleybal, maar daarnaast kennen beiden teams een verleden waarbij mentaliteit en bravoure de boventoon opeisen. Voeg daar een doordeweekse avond en de tweede wedstrijd van 2022 (lees; minimaal wedstrijdritme) bij en er zijn genoeg elementen aanwezig voor een spannende en zinderende achtste finale.

Helaas kunnen we (nog) niet iedereen uitnodigen om live aanwezig te zijn. De gastheren hebben gelukkig een livestream klaarstaan, voor de welkome digitale aanmoedigingen! Deze kan gevonden worden via https://fb.me/e/1gsN2Ok4T.

Redactie: Inter Rijswijk
Foto: Yunsong Yan