HDM heren 1 gaat voor de landstitel

HDM heeft ten kosten van Rotterdam de finale behaald voor het Nederlands kampioenschap zaalhockey. In een spannende wedstrijd wisten de mannen uit Den Haag met 2-3 te winnen van Rotterdam en veroverde daarmee een plek in de finale die 29 januari in de Topsporthallen in Rotterdam gespeeld wordt.

In een helaas nog lege sportcampus in het Zuiderpark stonden op 23 januari de halve finales om het landskampioenschap zaalhockey op het programma. HDM is altijd al een zaalhockey club geweest, al jaren spelen de blauw-witte mee op het hoogste niveau waar ze in 1995, 2006 en 2011 landskampioen wist te worden.
De tegenstander in de halve finale was Rotterdam, de winnaar van de andere kampioenspoule. Het was dan ook Rotterdam dat sterk aan de wedstrijd begon met als gevolg dat in de tweede minuut gescoord werd en Martijn van Grimbergen de stand op 1-0 bracht. Na deze openingstreffer hielden de ploegen elkaar in evenwicht met als gevolg dat er na 20 minuten nog steeds de  1-0 op het scorebord stond.

In de tweede helft was het hdm dat sterk begon met als gevolg dat Wiegert Schut, Chris Taberima en Gijs van der Wallen in 4 minuten allemaal het net wisten te vinden, met de 1-3 als gevolg. Met nog 9 minuten te spelen wisselde Rotterdam de keeper voor een extra veldspeler om zo meer druk te kunnen zetten. 8 minuten voor tijd wist Olivier Hortensius de stand naar 2-3 te brengen. Waarna de Rotterdammers de Haagse verdediging onder druk bleven zetten. In de laatste minuut kreeg Rotterdam nog een strafcorner, op dat moment waren alle ogen gericht op Jochem Bakker die de strijd aan ging met Joey Fontaine (keeper van hdm). De verdedigende corner stond de hele wedstrijd al heel goed en ook deze variant die Rotterdam probeerde werd niet benut. Hierdoor was de eindstand 2-3 en kan hdm zich gaan opmaken voor de finale om het Nederlands kampioenschap.

Zaterdag 29 januari staat de finale om het Nederlands kampioenschap zaalhockey op het programma. De tegenstander van hdm is het Amsterdamse Pinoké, nadat in de poule fase met 10-5 door hdm was gewonnen verloor de Haagse formatie in de kampioenspoule met 7-2. Het beloofd dus een spannende wedstrijd te worden en misschien hangt er dan wel weer een nieuwe zaalstick waarmee het winnende doelpunt tijdens de finale op het NK gemaakt is in het clubhuis aan de Theo Mann-Bouwmeesterlaan.