EK-selectie Oranje Futsal is bekend

De EK-selectie van Oranje Futsal (Nederlands zaalvoetbalteam) is bekend. Bondscoach Max Tjaden heeft 15 spelers geselecteerd die Nederland mogen gaan vertegenwoordigen op het EK 2022 in eigen land. UEFA Futsal EURO 2022 wordt vanaf woensdag 19 januari gespeeld in de Ziggo Dome (Amsterdam) en MartiniPlaza (Groningen). Nadat er 31 wedstrijden zijn afgewerkt, wordt de finale op zondag 6 februari in de Ziggo Dome gespeeld. 

De EK-selectie bestaat uit de volgende spelers: Mohamed Attaibi (FC M.A.R.L.E.N.E.), Lahcen Bouyouzan (Hovocubo), Said Bouzambou (FC Eindhoven), Tevfik Ceyar (FCK de Hommel), Mo Darri (FC M.A.R.L.E.N.E), Dennis van den Eijnden (FC Eindhoven), Jamal el Ghannouti (asv Lebo), Yoshua st Juste (Hovocubo), Manuel Kuijk (FC Eindhoven), Jordany Martinus (FC Eindhoven), Amir Molkârâi (FC M.A.R.L.E.N.E), Karim Mossaoui (Hovocubo), Oualid Saadouni (FC Eindhoven), Mats Velseboer (Hovocubo) en Barry de Wit (FC M.A.R.L.E.N.E).

De selectie werd vandaag op deze manier via OnsOranje bekendgemaakt, zie: https://youtu.be/GBAZ38xwbeM

Oranje op het EK 2022

Oranje Futsal speelt op het EK 2022 in groep A tegen Oekraïne, Portugal en Servië. Oranje Futsal trapt het UEFA Futsal EURO 2022 op woensdag 19 januari om 20.30 uur af met een wedstrijd tegen Oekraïne. Vervolgens speelt Oranje op zondag 23 januari om 17.30 uur tegen Portugal en op vrijdag 28 januari om 20.30 uur tegen Servië. De drie groepswedstrijden van Oranje worden gespeeld in de Ziggo Dome in Amsterdam. In 2014 was Nederland voor het laatst actief op een eindronde, toen op het EK Futsal in Antwerpen.