Hellas nipt onderuit tegen Havas

De eerste wedstrijd van 2022 was voor Hellas tegen Havas in Almere. Hellas was erop gebrand om het nieuwe jaar goed te beginnen met een overwinning. Coach Maarten Roestenberg kwam met een grote en gevarieerde groep waardoor er veel verschillend handbal kon worden gespeeld.

Na een goede start kwam Hellas na 10 minuten voor met 0-5. Er werd goed gehandbald en de kansen werden prima benut. Na enige tijd begon Havas weerstand te bieden en kwamen ze langzaam terug. Hellas kreeg moeite met de kansen afmaken en na een paar technische fouten eindigde de eerste helft in een 10-12 voor Hellas.

In de tweede helft kwam Hellas niet lekker in zijn spel. Een 10-12 voorsprong werd omgedraaid naar een 15-12 achterstand. Vanaf dat punt begon het een inhaal race te worden. Puntje per puntje kwam Hellas langzaam terug waardoor ze, dankzij de dekking, met nog 2 en halve minuut op de klok 20-21 voorstonden. Hellas probeerde de wedstrijd over de lijn de trekken maar na 2 missers werd er niet gescoord. Havas benutte de laatste aanvallen wel waardoor de eindstand in een 22-21 eindigden in het voordeel van Havas.

Helaas niet de start van 2022 waar Hellas op hoopte maar het seizoen is nog lang en alles ligt nog open.

Redactie: Loek van Bergen en Henegouwen
Foto’s: Jet van Bergen en Henegouwen – Meer foto’s op SportSnap