BC Drop Shot haakt aan na ruime winst op BC Duinwijck

De derde wedstrijd voor BC Drop Shot was een interessant affiche: BC Duinwijck. Winst zou een mooie opsteker zijn tegen deze directe concurrent richting de finale, en gaf weer wat ruimte tussen Drop Shot en de streekgenoten DKC en VELO.

Dat Corona nog steeds veel in het dagelijkse leven bepaalt, en met de nieuwe variant weer flinke stijgingen in de besmettingscijfers laat zien, had ook zijn weerslag op de samenstelling van beide teams. Met positieve Coronagevallen bij zowel Drop Shot als Duinwijck en reisbeperkingen van spelers die in Denemarken bivakkeerden, leverden toch een flinke lijst afwezigen op aan beide kanten. Per saldo aardig in balans. Bij de herendubbel stonden Lars Kros en David Sugiharto weer naast elkaar met voor Duinwijck ook een gelegenheidskoppel: Finn Achthoven en Ties van der Lecq. De Duinwijckers pakten gedecideerd de eerste game met 12-21, maar kregen in de tweede game toch meer tegenstand van Lars en David. Uiteindelijk ging ook die game naar Finn en Ties: 19-21.
De damesdubbel duurde flink wat langer, Natalia Perminova en Jaymie Laurens tegen Corine Breukers en Dounia Pelupessy lieten liefst 3 games veel lange rally’s zien, waarbij het Drop Shot duo na verlies van de eerste game alsnog aan het langste eind trok: 19-21, 21-8 en 21-14. Tussenstand na de dubbels 1-1.

Joran Kweekel liet in de eerste game van de herensingle Finn Achthoven weinig kans op een stunt: 21-9. Maar zoals wel vaker, lijkt het erop dat dan de concentratie verslapt en wordt het alsnog een moeizame tweede game, met toch winst voor Joran: 21-19. In de tweede herensingle liet Dicky Palyama weer eens zien dat hij nog steeds tot de top van Nederland behoort. Jordy Hilbink, toch ook niet de minste, werd regelmatig door een schijnslag verrast. De eerste game leek op een ruime winst voor Dicky uit te lopen, maar door een verslapping kon Jordy de stand weer gelijk trekken om toch nog met 22-20 te verliezen. De tweede game was bijna een kopie van de eerste, behalve dat nu de verslapping bij Dicky uitbleef en het punt naar Drop Shot ging: 21-14. Dicky kreeg na twee jaar eindelijk zijn revanche op Jordy voor het, volgens Dicky onnodige, verlies tijdens de play-offs in 2020.

Bij de dames single beet Natalia zich stuk op de onverzettelijkheid van Dounia. De eerste game ging nog naar Natalia (21-17), maar fysiek ongemak bij Natalia zorgde ervoor dat Dounia de wedstrijd kon laten kantelen en pakte met 12-21 en 10-21 de tweede en derde game en het tweede punt voor Duinwijck. Ook Novi Wieland en Chloë Mayer moesten drie games aan de slag. Novi pakte met goed spel de eerste game (21-17), maar Chloë vocht goed terug en pakte de tweede game (14-21). In de derde game ging het in het begin nog gelijk op, maar Novi plaatste een tussensprint, welke Chloë te machtig was. Met 21-12 ging het punt naar Novi: 4-2 voor Drop Shot.

Met een zeker gelijkspel al in handen, konden via de mixdubbels nog 2 bonuspunten behaald worden. Wessel van der Aar en Jaymie namen het op tegen Jordy en Chloë. Een levendige wedstrijd, maar Wessel en Jaymie pakten toch overtuigend de winst met 21-14 en 21-16. In de andere mix hadden Ties en Corine weinig antwoord op het spel van Joran en Novi. Met 21-9 en 21-15 ging de winst naar de Drop Shot mix en werd de eindstand op 6-2 bepaald.

Een mooie overwinning, die BC Drop Shot weer een goede stap richting di begeerde derde plaats doet zetten. Met volgende week een dubbelweekend voor de boeg met op zaterdag de uitwedstrijd bij VELO (14.00 uur) en op zondag de thuiswedstrijd tegen BV Almere (aanvang 16.00 uur (maar mogelijk 14.00 uur)).

Redactie: PR BC Drop Shot
Foto’s : Frank van Leeuwen – Meer foto’s op SportSnap