Waterpolo Den Haag maatje te klein voor ZV De Zaan

De Haagse waterpoloërs hebben in de thuiswedstrijd tegen topploeg ZV De Zaan niet voor een verrassing gezorgd. De Zaan onder aanvoering van international Thomas Lucas, 5 doelpunten,  besliste wedstrijd al halverwege. Met de periodestanden 2-5, 0-5, 2-2 en 1-3 namen de Zaankanters een verdiende overwinning van 5-15 meer naar huis.

De ploeg van coach Mark van Engelen liep in de eerst twee perioden tegen een achterstand op door de kansen te laten liggen en daarna niet alert te reageren op de tegenaanval. Onnodig balverlies wordt dan door de tegenstander direct afgestraft. Dat de Zaan een potentiële kampioenskandidaat zijn, bewees het team wel door de snellere balbehandeling en in de duels sneller te handelen. Hierdoor werd al snel de midvoor van Waterpolo Den Haag onschadelijk gemaakt. De wedstrijd werd in de opvolgende perioden meer in evenwicht uitgespeeld.

Op 15 januari 2022 hervat de waterpolocompetitie weer wat de Eredivisie betreft. De Haagse mannen gaan dan op bezoek bij ZVL-1886 in Leiden.

De doelpunten van Haagse zijde werden gescoord door: Koen Heiden 2x, Daan Heiden, Coen Berendse en Jeroen Ruijgrok elk 1x.

Redactie: Sportshoots.nl
Foto’s: Maarten Knol – Meer foto’s op SportSnap