VELO Badminton pakt 5-3 winst op Dunlop DKC

De buren-derby tussen VELO Badminton en Dunlop DKC was zoals altijd een uitslag met verrassingen. DKC zonder kopman Mark Caljouw moest de bezetting hierdoor aanpassen bij de heren in de singles en herendubbel. VELO Badminton pakte echter verdiend de winst met 5-3 door de winst te pakken in de twee laatste Mix-partijen.

De wedstrijd startte echter wel verrassend, met de onverwachte winst van het damesdubbel van DKC. Marlies Baan en Manon Sibbald wisten knap in twee sets te winnen van Myke Halkema en Milou Lugster. Bij het herendubbel had VELO drie sets nodig om Gijs Duijs en Michiel Kruijt opzij te zetten. De sterk spelende Russell Muns maakte het verschil in deze wedstrijd met Jim Middelburg. Tussenstand 1-1

De opvolgende heren singels waren een prooi voor VELO. Nick Fransman had tegen het DKC talent Andy Buijk een eenvoudig winstpartij met 2x 21-10 en DKC-er Tom Blinde moest zijn meerdere erkennen in prima spelende Dione Rovers met 21-11 en 21-14. Tussenstand 3-1 voor Velo.

De grote verrassing zat in de dames singles. Marlies Baan en Manon Sibbald wisten in een spannende drie setter te winnen van respectievelijk Fredrika Lagerstedt en Hanna Couwenhoven. De mix-partijen moesten dus het verschil maken tussen winst of een gelijkspel voor beide teams. Tussenstand 3-3.

Het stabiele tandem van VELO, Jim Middelburg en Myke Halkema, gaven de DKC-ers Gijs Duijs en Charissa Kuiper geen kans om in de wedstrijd te komen en überhaupt naar de hand te zetten. Met 2x 21-14 moeten zij hun meerdere erkennen in dit ervaren VELO-koppel. In de laatste wedstrijd wisten Tom Blinde en Kiona van der Werf, na verlies van de eerste set met 21-14, in de tweede set een voorsprong te nemen en dreigde de wedstrijd naar de hand te zetten. Maar Russell Muns en Milou Lugsters pakten weer snel de voorsprong en sloten de laatste set van de wedstrijd af met een 21-15 winst en met een eindstand van 5-3 voor VELO Badminton.

Redactie: Sportshoots.nl
Foto’s: Frank van Leeuwen – Meer foto’s op SportSnap