HRC pakt ‘moeizame’ punten tegen laagvlieger

De Haagsche Rugby Club heeft op het eigen veld met 24-14 gewonnen van RFC Oisterwijk Oysters. De Haagse rugbyers hadden opvallend veel moeite tegen de laagvlieger uit het Brabantse Oisterwijk.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden omdat HRC (weer) een verlies te betreuren heeft (jeugdtrainer Edwin van de Graaf). De wedstrijd ving om 14.04 aan met de kick off van de Oysters en al in de 4de minuut werd er -vanuit een line out na een mooie pass van Kevin Krieger- door het thuisteam een eerste try gescoord (door Maxou Zerdoun). De conversie werd gemist (5-0).

Nipt
De Oysters counterden echter vrijwel meteen terug: in de 7de minuut lieten de bezoekers een try met conversie noteren (5-7). Daarna was het weer de beurt aan HRC. Na een mooie loopactie scoorde Jordi Hop in de 11de minuut een try en kickte Castor Magis de bal tussen de palen (12-7). En weer counterde de Oysters meteen: twee minuten later scoorden ook zij hun tweede try en bovendien werd de conversie tussen de palen gekickt. (12-14). Vlak voor rust – in de 40ste minuut – scoorde Ryan Berrevoets vanuit de scrum en kickte Castor Magis de bal weer tussen de palen waarmee de ruststand – 19-14 – nipt in het voordeel van HRC was.

Na rust golfde het spel nog steeds op en neer, maar wist  HRC de aanval een aantal keer niet af te ronden. Toch scoorde Kris Franken in de 14de minuut de enige try van de tweede helft voor HRC. De conversie werd echter gemist. De stand die daarmee op het bord kwam (24-14) was dus gelijk de eindstand.

HRC staat in de Ereklasse Eerste Fase op een derde plaats achter Haarlem en ’t Gooi. Na negen speelronden hebben de Hagenaars acht winstpartijen achter hun naam. Pas op 8 januari komen de Hagenaars weer in actie. Dan volgt een uitduel tegen titelkandidaat ’t Gooi.

Redactie: HRC
Foto’s: Michel Finkelnberg – Meer foto’s op SportSnap