Cartouche heren en hdm dames foutloos in eerste speelronde zaalhockey

Dit weekend werd er in Rotterdam en Delft de eerste officiële ronde van de zaalhockey hoofdklasse afgewerkt. In Rotterdam was hdm met de dames en de heren aanwezig en in Delft waren het de heren van Cartouche die in actie kwamen. De dames van hdm en de heren van Cartouche wonnen alle wedstrijden waar de heren van hdm met 1 keer winst en 1 keer gelijk spel ook nog kansen hebben om aan het finale weekend mee te gaan doen.

Beide herenteams hadden bij het openingstoernooi 1 wedstrijd verloren en 1 wedstrijd gewonnen waar de dames van hdm daar beide wedstijden wisten te winnen. In Rotterdam wisten de heren van hdm hun eerste wedstrijd makkelijk te winnen van Hattem om hun 2e wedstrijd in een spannende wedstrijd 2-2 gelijk tegen Amsterdam. De dames van hdm kwamen geen moment in de problemen in de topsporthal in Rotterdam met een mooie overwinning 4-0 overwinning op Ringpass en 6-1 op Helmond.

In Delft wist Cartouche in de ochtend nipt van Kampong te winnen, de Utrechtenaren waren met een veel sterker team dan vorige week naar Delft maar de ploeg uit Voorburg wist met 2-1 een mooie overwinning de dag te beginnen. Tegen Voordaan was het weer een thriller, waar het halverwege de wedstrijd nog 3-1 voor Cartouche stond kwam Voordaan na rust sterk tot 4-3. Voordaan dat in de laatste minuut de keeper wisselde waardoor ze een extra veldspeler en door die druk ook nog een strafcorner kreeg kon er niet van profiteren waardoor de tweede overwinning van Cartouche een feit was.

Redactie en foto’s: Erik de Kleijn – Meer foto’s op SportSnap