Slechte start BC Drop Shot in kampioenspoule

Over de Eredivisiewedstrijd in de kampioenspoule van BC Drop Shot uit tegen BV Almere kunnen we erg kort zijn: 8-0 voor Almere.

Een wedstrijd die vanuit het oogpunt van BC Drop Shot niet op 12 december gespeeld had moeten/mogen worden. Aan het WK Badminton in Spanje (start 12 december!) nemen maar liefst 5 Drop Shot toppers mee, tel daarnaast een blessure bij Dicky Palyama en een ook niet geheel fitte Wessel van der Aar bij op, dan wordt een normaal gesproken al lastige wedstrijd tegen Almere bij voorbaat al een kansloze missie.

Verzoek
In de voorafgaande weken heeft BC Drop Shot op grond van de deelname aan het WK van 5 spelers, bij de bond een dringend verzoek ingediend om de wedstrijd te verplaatsen. Helaas is dit verzoek niet gehonoreerd, zodat er een sterk verzwakt Drop Shot moest aantreden tegen Almere. Je zou het zelfs nog kunnen zien als een vorm van competitievervalsing.

Eerlijk
Daar waar je verwacht dat er gestreefd wordt naar een eerlijk verloop van de competitie met zoveel mogelijk topspelers tegenover elkaar in het strijdperk, is er blijkbaar weinig flexibiliteit te verwachten vanuit BNL.

Jammer voor BC Drop Shot, blijdschap bij Almere en wellicht ook bij de andere concurrenten uit de kampioenspoule, maar geen promotie van Badminton Topsport in Nederland.