HRC vermorzelt Rugbyclub Groningen

De Haagsche Rugby Club heeft de nummer laatst in de Ereklasse, RC Groningen, rugbyles gegeven. De Hagenaars wonnen in het hoge noorden met 7-97.

Deze zaterdag reisde de spelersbus van HRC naar de RC Groningen. Nu staat Groningen nog puntloos onderaan in de ereklasse dus dat er gewonnen zou worden zat er wel in, maar HRC kampt met blessures, Maxou Zerdoun zit in Spanje met team Delta en over een week staat er ook een pot van Oranje XV op de planning….Kortom er was wat kunst- en vliegwerk voor nodig om de opstelling rond te krijgen. Desondanks werd het een middagje prijsschieten in het noorden en dat geeft reden voor een wat afwijkend wedstrijdverslag.

• 3e minuut: Wiebe van der Knaap scoort de eerste try voor HRC, de kicker van vanmiddag – Kai Verhoorn moet nog even warmdraaien – de conversie wordt gemist. 0-5.
  • 6e minuut en David Anderson drukt de tweede try voor HRC, nu wel met een mooie conversie van Kai. 0-12.
  • 13de minuut: na goed doorzetten van Kevin Krieger volgt een mooie bal op Freek Schuurman: try met conversie door Kai. 0-19.
  • 16de minuut: RC Groningen scoort hun eerste (en – spoiler alert – enige) try en de kick wordt geconverteerd. 7-19.
  • 20ste minuut: uit een mooie ofload van Kevin Krieger scoort Wiebe van der Knaap zijn tweede try, die door Kai geconverteerd wordt. 7-26.
    -26ste minuut: Lamar El Bouchatti, in zijn eerste wedstrijd dit seizoen, drukt een try voor HRC en Kai converteert weer. 7-33.
    -na een half uur: na een goede pass van Jelle Straatman scoort ook Freek Schuurman zijn tweede try. En de conversie van Kai is opnieuw goed. 7-40.
  • Vlak voor rust rippt Kevin Krieger de bal, loopt hij vanaf de eigen helft naar de try line en scoort, waarna Kai netjes converteert. Ruststand 7-47.
  • 7de minuut na rust pakt HRC de draad op waar het gebleven was. Ditmaal is het Bink van Wijk die de try druk en Kai converteert hem weer keurig. 7-54.
  • 11de minuut: try van Castor Magis na een mooie dummy en de bal wordt weer tussen de palen gekickt door Kai. 7-61.
  • 16de minuut: Kai scoor nu maar eens zelf en converteert vervolgens ook zijn eigen try. 7-68.
  • 21ste minuut scoort Victor Huurman na een interceptie en het vizier van Kai staat nog scherp, hij converteert opnieuw. 7-75.
  • 25ste minuut: Tobias Geurts laat het scorebord verder oplopen en Kai converteert. 7-82.
  • 31ste minuut: Björn Dolman scoort zijn eerste try in het eerste en Kai is op schot vandaag. 7-89.
  • 36ste minuut: ook Toots Zwaanswijk pakt een try mee, maar Kai begint zijn benen nu misschien iets te voelen, de zoveelste conversie weet hij er niet meer uit te persen. 7-94.
  • Het slotakkoord is voor Joshua Kessler: met een penalty kick brengt hij de eindstand op 7-97.