Eerste overwinning voor EHC in eredivisie

De handballers van EHC hebben er lang op moeten wachten, maar in de elfde speelronde werden de eerste twee punten behaald. In een thuisduel tegen V&L werd met 28-19 gewonnen.

In de eerste tien minuten waren er vijf verschillende Haagse spelers die scoorden (5-4). Opvallend was het frisse spel dat de Haagse handballers in de eigen hal vertoonden, maar de Limburgers bleven in de eerste helft wel nog in het spoor. Na de rust werd V&L de eerste tien minuten volledig overlopen. Na een 12 -10 voorsprong liep de thuisploeg naar een 9 punten voorsprong uit: 20-11.

Zege
Ook de tien minuten daarna was in het voordeel van EHC (26-12) waarna de eerste zege zeker was. Hierdoor was het mogelijk om de jeugd de laatste tien minuten de kans te geven om op eredivisie niveau speelminuten te maken. Eindstand was 28 – 19, waardoor de eerste overwinning een feit was.

Dekking
Opvallende spelers in de verdediging waren Bart Vinkesteijn en Tim Lammers die zeker tien bloks noteerden. De dekking stond als een huis, doordat EHC werkte als collectief. Ook Rolf Wubben stond weer goed te keepen en er werd 60 minuten lang geconcentreerd gespeeld. In de aanval waren ieder met 6 doelpunten Youri Verschut en Jobbe Heidt het productiefst.

EHC blijft ook na deze twee eerste punten in de Eredivisie op een laatste plaats staan, maar de hatelijke nul is weg.

Foto’s: Michel Finkelnberg