Waterpolo Den Haag pakt eerste winst op PSV

De mannen van coach Mark van Engelen zijn van de hatelijke “nul” af na winst op PSV met 12-10 in het Hofbad, periodestanden 4-2, 2-2, 3-4 en 3-2. Met deze verdiende overwinning en vertoonde spel zijn de Haagse mannen weer in de race voor het behoud van het eredivisieschap.

Een wedstrijd waar beide teams voor de winst speelden om uit de gevarenzone te komen. Voor de Haagse mannen in het bijzonder om enigszins aansluiting te krijgen met de andere teams die onderaan vechten om de degradatie te ontlopen.

“We vergeten onszelf nu eens een keer niet te belonen en een hele wedstrijd gewoon sterk te spelen. De kansen werden nu ook onder druk omgezet in mooie doelpunten. De inzet van het totale team was goed en dat rendeert direct in een winstpartij op een naaste concurrent”  was de verheugde reactie van Van Engelen na afloop.

De beslissing viel in de vierde periode waar PSV halverwege zelfs nog een voorsprong nam met 10-9. Echter Fabian van Nieuwkerk , Bart Turk en Yorick van Amesz brachten Waterpolo Den Haag eindelijk dat goede gevoel van een verdiende winstpartij. Het zoet van een overwinning geeft het team van Van Engelen veel vertrouwen en zo wordt de trainingsarbeid uitbetaald met deze fraaie zege.


Alles is nog mogelijk om directe degradatie te ontlopen. De eerste twee maanden van 2022 zijn dan wel van cruciaal belang, gezien de wedstrijden tegen de teams die ook vechten voor lijfsbehoud. Waterpolo Den Haag weet nu weer wat winnen is en dat moet uitbetaald worden met meer winstpartijen.

De doelpunten werden gemaakt door: Bart Turk 4x, Fabian van Nieuwkerk 3x, Coen Berendse 2x, Koen Heiden, Daan Heiden en Yorick Amesz elk 1x.

Redactie: Sportshoots.nl
Foto’s: Maarten Knol – Meer foto’s op SportSnap