ADO Den Haag vrouwen tonen karakter en pakken in slotfase een punt in Enschede

Na de interlandbreak waarbij Barbara Lorsheyd haar eerste haasje ontving omdat ze  maandag 29 november jl. haar debuut in het Nederlands elftal had gemaakt in het eigen Cars Jeans Stadion in de vriendschappelijke ontmoeting met Japan gingen de ADO Den Haag vrouwen zondagmiddag op bezoek in Enschede bij koploper FC Twente. De eerste ontmoeting in Den Haag eindigde in een 4 – 4 gelijkspel waarbij Jaimy Ravensbergen maar liefst driemaal het net wist te vinden. Ook nu stond er na negentig minuten een zelfde stand op het scorebord na een 2 – 2 ruststand.

Al na tien minuten keken de Haagse vrouwen op Sportcampus Diekman tegen een 1 -0 achterstand aan door een treffer van  spits Fenna Kalma die een strafschop benutte. Vijf minuten later trok de ploeg van trainer Sjaak Polak de stand weer gelijk door Jolina Amani  die na een corner van Kayra Nelemans en een schot van Gwyneth Hendriks via Jannette van Belen  in de kluts de bal voor haar voeten kreeg en de keeper van de thuisploeg kansloos liet. Tien minuten later kwamen de bezoekers op een 1 – 2 voorsprong door Liz Rijsbergen die  na een fout van keeper Daphne van Domselaar een verdediger van de ploeg uit Enschede uitkapt en scoort. Net als in de eerste wedstrijd bleef het hier niet bij want Ella Peddemors trok de stand weer gelijk (2 – 2) met een afstandsschot in de verre hoek. Met deze stand zochten de ploegen dan ook de kleedkamers op.

Na de thee kwam het eerste gevaar van de ADO vrouwen waarbij Van Belen uit een corner van Kirsten van de Westeringh  de bal maar net over kopte. Vlak hierna kwam de thuisploeg weer op voorsprong door Kayleigh van Dooren na een assist van Wieke Kaptein en vrijwel gelijk daarna was het Kalma die de 4 – 2 aantekende op een assist van Marisa Olislagers. De ploeg van Polak ging hierna volop op zoek naar de anschluss treffer en een kleine twintig minuten voor tijd bracht Nelemans de spanning weer helemaal terug door een vrije trap te verzilveren. De Haagse vrouwen bleven druk uitoefenen en met twee wissels voor Van Belen en Raaijmakers (Van Oosten en debutant Wendy Balfoort ) probeerden de bezoekers in ieder geval nog één punt mee terug te nemen naar de residentie. Wat niemand meer had verwacht gebeurde toch want in de laatste officiële minuut is het Rijsbergen die met haar tweede goal van de wedstrijd ervoor zorgde, op een perfecte assist van v.d.Westeringh,  dat de eindstand net als in de thuiswedstrijd van 17 oktober jl. weer 4 – 4 is.

Komende vrijdag (10 december) komen de ADO vrouwen weer in actie als Excelsior Rotterdam op bezoek komt. Deze wedstrijd die om 19.30 uur begint wordt niet afgewerkt in het Cars Jeans Stadion (de ADO mannen ontvangen om 20.00 uur in dat stadion Jong AZ), maar in Rijswijk op het complex van RVC/Celeritas.              

Karakteristieken:

FC Twente –  ADO Den Haag:  4 – 4 (2 – 2)

Scheidsrechter:  Jansen


Scoreverloop: 10e min. 1 – 0 Kalma(p), 15e min. 1 – 1 Amani, 26e min. 1- 2 Rijsbergen, 35e min. 2 – 2 Peddemors, 58e min. 3 – 2 v.Dooren, 61e min. 4 – 2 Kalma, 73e min. 4 – 3 Nelemans,
, 89e min. 4 – 4 Rijsbergen.


Gele kaarten: Ravensbergen (ADO/DH), Olislagers (FC Twente)

Toeschouwers:      0

Opstelling FC Twente: v.Domselaar, Olislagers, Ypema (62/Giesen), Peddemors (73/v.Schoonhoven), Casperij, Kaptein, v.Dooren, Stolze (73/Teulings), Kalma, Jansen (78/Tijink)


Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Vonk, Verspaget, Hendriks, Nelemans, Amani, Raaijmakers (84/Balfoort) , Rijsbergen, v.Belen (78/v.Oosten), Ravensbergen, v.d.Westeringh

Redactie: Rob Blankenstein
Foto: Archief (Ashton Tokromo)