ADO Den Haag blijft meedraaien in de kop van de ranglijst na simpele winst in Utrecht

ADO Den Haag reisde maandagavond af naar Utrecht waarbij het Jong FC Utrecht als tegenstander trof. De Hagenaars die aan een uitstekende serie bezig waren (12 punten uit de voorgaande 4 wedstrijden) blijven druk houden op de top twee (FC Volendam en Excelsior Rtd) door in Nieuw Galgenwaard met een 1 – 4 winst huiswaarts te keren. Het is voor het laatst tien jaar geleden (2011) dat ADO ook vijf keer achter elkaar tot winst wist te komen.    

Al vanaf de aftrap namen de Hagenars het initiatief en dat resulteerde al gelijk in de eerste vijf minuten in een uitstekende actie van Jamal Amofa die de bal meegaf aan Vicente Besuijen waarna zijn voorzet door Thomas Verheydt op doel werd gekopt maar doelman Fabian de Keijzer wist de bal te keren. Een paar minuten later kwam de ploeg van trainer Ruud Brood toch op een 0 – 1 voorsprong door een eigen goal van Utrecht speler Gabriël Culhaci die een schot van Ricardo Kishna dat naast zou zijn gegaan ongelukkig toucheert waardoor de doelman van de thuisploeg kansloos is.

Binnen het kwartier viel ook de 0 – 2 waarbij Kishna opnieuw betrokken was. Na een knappe combinatie met Besuijen zag hij zijn schot via een andere  speler van de thuisploeg in dit geval,  Yuya Ikeshita, achter de Utrechtse doelman in het net verdwijnen en was de wedstrijd eigenlijk al in een vroeg stadium beslist. Vervolgens waren er mogelijkheden en kansen voor onder meer Samy Bourard en Verheydt maar bleef het scorebord 0 – 2 aangeven. Pas na een half uur moest Luuk Koopmans in het doel van de bezoekers ook in actie komen bij een corner van de thuisploeg maar zijn arbeid bleef beperkt tot het simpel oppakken van de bal. Het echte eerste serieuze gevaar van de kant van de ploeg van trainer Darije Kalezić kwam op naam van Davy van den Berg die zijn schot maar net langs het doel van de bezoekers zag gaan. Tot de rust, in tegenstelling tot de eerste dertig minuten, was de thuisploeg meer op de helft van de Hagenaars te vinden zonder dat dit overigens uitmondde in mogelijkheden dan wel kansen waardoor de ploegen met een 0 – 2 stand de kleedkamers op konden zoeken.

Na de rust, waarbij aan de kant van de Hagenaars Eljero Elia zijn opwachting maakte in plaats van de in de kleedkamer achter gebleven Bourard, was de wedstrijd na zes minuten definitief beslist door Verheydt die met zijn hoofd de 0 – 3 aantekende en daarmee zijn seizoenstotaal opvoerde naar twaalf treffers. De Utrechters noteerden vervolgens twee afstandsschoten die Koopmans goed wist te pareren. De bezoekers bleven in het restant van dit duel simpel overeind en het was invaller Amar Ćatić die een klein kwartier voor tijd de score opvoerde naar 0 – 4 op een assist van aanvoerder Boy Kemper. Vlak hierna bepaalde Mohamed Mallahi op aangeven van Ikeshita de eindstand op 1- 4.

In de stand blijft de ploeg uit de Hofstad op de zesde plaats staan maar heeft met het oog op de tweede seizoenshelft nog volop kans, ondanks de zes minpunten, voor een snelle terugkeer naar de Eredivisie.

Komende vrijdag ontvangen de Hagenaars in het eigen Cars Jeans Stadion Jong AZ dat maandagavond in eigen huis met 0 – 2 onderuit ging tegen Excelsior Rtd.               

Karakteristieken:

Jong FC Utrecht – ADO Den Haag:  1 – 4 (0 – 2)

Scoreverloop: 7e min. 0 – 1 Culhaci(ed), 15e min. 0 – 2 Ikeshita (ed), 51e min. 0 – 3 Verheydt, 77e min. 0 – 4 Ćatić, 79e min. 1 – 4 Mallahi

Scheidsrechter: Clay Ruperti

Gele kaarten: Steijn 9ADO DH), Maddy (Jong FC Utrecht)

Toeschouwers:  0

Opstelling Jong FC Utrecht: de Keijzer, Culhaci, Mukeh (63/Kluivert), Meissen, Huizing (46/Eersteling), Sellouf (46/Rijks), Ikeshita, v.d.Berg (46/Lottin), Mallahi, Boussaid (74/El Azrak), Maddy


Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, Amofa, Klas, Matthys, Kemper, Breinburg, Bourard (46/Elia), Besuijen, Steijn (83/M.Mulder), Kishna (64/Ćatić), Verheydt (83/Rottier)


Redactie: Rob Blankenstein
Foto: Archief