ADO Den Haag in eigen huis moeizaam langs Jong AZ

ADO Den Haag boekte na de vijfde achtereenvolgende overwinning afgelopen maandag tegen Jong FC Utrecht ook de zesde overwinning op rij.  In het Cars Jeans Stadion werden de beloften van Jong AZ na een 1 – 2 ruststand uiteindelijk met 3 – 2 verslagen.

Trainer Ruud Brood moest zijn basiself na de warming-up wijzigen omdat Gregor Breinburg af moest haken waardoor Tyrese Asante de rechtsback positie innam en Dhoraso Moreo Klas de defensie completeerde. Het was vanaf het begin duidelijk dat de jonge uitgave van de bezoekers van een ander kaliber waren dan de Jonge Utrechters van afgelopen maandag. Na een kleine tien minuten was de eerste mogelijkheid voor de Alkmaarders toen Yusuf Barasi  op Luuk Koopmans af kon gaan maar hij werd naar buiten gedreven waardoor zijn voorzet onderschept kon worden. Vijf minuten later was de thuisploeg dicht bij de openingstreffer toen Vicente Besuijen knap twee tegenstanders in de luren legde maar Thomas Verheydt net niet bij de bal kon om in te tikken. Verheydt was na een kleine vijfentwintig minuten toch de maker van de 1 – 0 na een perfecte assist van Hervé Matthys. Lang konden de Hagenaars niet van deze voorsprong genieten want een paar minuten later was het Iman Griffith die vanaf rechts op kon rukken en de bal op een presenteerblaadje breed legde op Zico Buurmeester die de 1 – 1 aantekende. De bezoekers bleven hierna de aanval zoeken ondermeer via een counter maar de voorzet vanaf links was te scherp en ging voorlangs het Haagse doel. Na ruim een half uur lanceerde Ricardo Kishna op links Sem Steijn waarna zijn voorzet door Samy Bourard gelijk op de pantoffel werd genomen maar zijn schot verdween net naast de verkeerde kant van de paal. De ploeg van trainer Maarten Martens bleef ook gevaarlijk en dat resulteerde in de slotfase van de eerste helft in de 1 – 2 van Griffith die zonder ook maar één moment onder druk te worden gezet simpel het halve veld kon oversteken om de bal achter Koopmans tegen het net te schieten waardoor de bezoekers met een 1 – 2 voorsprong de kleedkamer op konden zoeken.

Na de thee waarin Brood Eljero Elia in de ploeg had gebracht voor Asante nam de thuisploeg gelijk het heft in handen wat al na vier minuten resulteerde in de 2 – 2 van Verheydt vanaf elf meter na hands van een Alkmaarse verdediger. Overigens was deze strafschop, recht door het midden, verre van goed ingeschoten ! Twee minuten later tekende Sem Steijn de 3 – 2 aan na een schot van net buiten de zestien die van richting werd veranderd door een verdediger. Het was duidelijk dat er in de rust het nodige gezegd was want in deze fase was de thuisploeg heer en meester. Naar gelang de tijd vorderde namen de bezoekers echter steeds meer het initiatief waarbij de thuisploeg op de counter verzuimde de bezoekers de genadeklap te geven ondermeer Elia en Verheydt na een schitterende aanval over diverse schijven hadden de beslissende goal op hun schoen. Zo’n twintig minuten voor tijd voorkwam aanvoerder Boy Kemper de 3 – 3 door de ingeschoten bal van Barasi van de Haagse doellijn te trappen. Ondanks dat de Alkmaarders er nog alles aandeden om in ieder geval nog één punt aan de wedstrijd over te houden waarbij keeper Sem Westerveld ook nog mee naar voren ging bleef de 3 – 2 op het scorebord staan en boekte de Hagenaars daarmee de zesde op een volgende overwinning.

ADO Den Haag – Jong AZ:    3 – 2    (1 – 2)

Scheidsrechter: Jesse Rozendal

Scoreverloop: 23e min. 1 – 0 Verheydt, 26e min. 1 – 1 Buurmeester, 42e min. 1 – 2 Griffith, 49e min.,  2 – 2 Verheydt (p), 51e min. 3 – 2 Steijn

Gele kaarten: Steijn (ADO Den Haag)

Toeschouwers: 0

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, Matthys, Kemper, Klas,Besuijen (69/ Ćatić), Verheydt, Bourard,  (69/M.Mulder), Kishna(84/J.Mulder), Asante (46/Elia) , Amofa, Steijn

Opstelling Jong AZ: Westerveld, Berkhout, Jacobs (87/Franken), Dekker, Veldhuis, Koopmeiners, Poku (46/v.Brederode), Buurmeester, Barasi(77/Meerdink), de Jong (69/Dekkers), Griffith

Foto’s: Ashton Tokromo