UltimAir Hijs Hokij behoudt ongeslagen status in eigen huis na overwinning op Herentals

UltimAir Hijs Hokij heeft vrijdagavond gewonnen van HYC Herentals. Zoals altijd was een pittige wedstrijd tegen de Belgen die al twee keer de BeNe League wisten te winnen. Uiteindelijk was Hijs Hokij die als winnaar uit de strijd kwam en het duel won met 7-5.

De eerste fase van de wedstrijd schoot Hijs Hokij geweldig uit de startblokken. Binnen tien minuten staat de thuisploeg al met 3-0 voor door doelpunten van Melissant (2x) en Evers. Hoofdcoach Chris Eimers zei na afloop: “We begonnen verschrikkelijk goed. Ik heb ons nog niet zo goed zien spelen dit seizoen”, aldus Eimers. Ondanks dat er geen wolkje aan de lucht leek, was de wedstrijd binnen enkele minuten weer spannend. Herentals-import Ethan Skinner maakte twee goals in drie minuten en brengt daarmee zijn ploeg terug in de wedstrijd: 3-2.

Als in de tweede periode twee spelers van Hijs Hokij de strafbank kunnen gaan opzoeken, waardoor er een 5 op 3 situatie ontstaat, is het ‘kassa’ voor HYC. Ze benutten de powerplay volledig en komen door twee goals van Lowie Cuylaerts zelfs op voorsprong: 3-4. Maar Hijs Hokij gaat niet bij de pakken neerzitten en weet zich via Wurm, na een fantastische actie van Melissant die het overzicht houdt en de assist geeft, terug te knokken naar 4-4. Vlak voor rust is het Herentals dat opnieuw een powerplay situatie krijgt en wéér maken de Belgen gebruik van deze kans. Het is Jordy Van Dyck die HYC voor de tweede keer deze wedstrijd op voorsprong schiet: 4-5. Toch gaan de teams met een gelijke stand de rust in. Enkele seconden na de tegengoal rijdt Hijs-captain Kick op het Belgische doel af en schiet de puck op binnenkant paal. De puck leek de doellijn gebaseerd te zijn, zo dacht ook scheidsrechter Oosterling die de goal goed keurde: 5-5. Achteraf bleek dat de puck niet achter de doellijn was geweest. Een vervroegd kerstcadeau dus voor Hijs Hokij.

In de laatste periode kwam Hijs Hokij sterker uit de kleedkamer. Het spel was nu goed in evenwicht en het tempo was ontzettend hoog. Na al een aantal kansen gehad te hebben weten de Uithofbewoners zich in minuut 42 eindelijk te belonen. Wanneer Van Oeveren de puck krijgt schiet hij deze snoeihard in de kruising en laat de Belgische doelman kansloos: 6-5. Als deksel op de sneus kwam daar 15 seconden nog een doelpunt achteraan. De jonge aanvaller Jay Huisman zorgt dat zijn ploeg een marge van twee doelpunten heeft: 7-5. Herentals weet zich niet meer terug te vechten en dus blijven drie punten in Den Haag. Beide teams zorgde voor een pittige, maar mooie wedstrijd met Hijs Hokij als uiteindelijke winnaar.

Vanavond komt UltimAir Hijs Hokij opnieuw in actie. De Haagse club reist af naar België om het op te nemen tegen Chiefs Leuven, moment de hekkensluiter van de BeNe League.

EINDSTAND: UltimAir Hijs Hokij vs Heylen Vastgoed HYC 7-5

𝗗𝗼𝗲𝗹𝗽𝘂𝗻𝘁(𝗲𝗻) 𝗨𝗹𝘁𝗶𝗺𝗔𝗶𝗿 𝗛𝗶𝗷𝘀 𝗛𝗼𝗸𝗶𝗷:

2′ Jeffrey Melissant (1-0)

4′ Justin Evers (2-0)

10′ Jeffrey Melissant (3-0)

28′ Ronald Wurm (4-4)

39′ Jasper Kick (5-5)

42′ Mike van Oeveren (6-5)

42′ Jay Huisman (7-5)

Redactie: UltimAir Hijs Hokij – Kjelt Vlaardingerbroek
Foto’s: Frank van der Leer – Meer foto’s op SportSnap