UltimAir Hijs Hokij neemt in eigen huis revanche op onsportief Bulldogs Liège

UltimAir Hijs Hokij heeft vrijdagavond na penaltyshots gewonnen van koploper Bulldogs Liège. Daarmee heeft de Haagse ploeg zich gerevancheerd voor het verloren duel in Liège, vorige week zaterdag. Door de overwinning in De Uithof maakt Hijs Hokij een eind aan de ongeslagen status van de Walloniërs. 

UltimAir Hijs Hokij wilde in de openingsfase van het duel veel de puck hebben, terwijl de Bulldogs vooral verdedigend begonnen en zich op de break focuste. Hijs Hokij was al een paar keer gevaarlijk geweest voordat het na acht minuten op een 1-0 voorsprong door een powerplay goal van Joey Oosterveld.

In de tweede periode blijft Hijs Hokij zich opnieuw focussen op het eigen spel en op het houden van puckbezit. Toch zijn het de Bulldogs die via een klassieke counter op gelijke hoogte komen via de Belgische Canadees Kolodziejczyk. Maar liefst één minuut na de tegengoal valt de puck gelukkig voor de schaatsen van Hijs Hokij-captain Jasper Kick die vervolgens vrij de 2-1 erin kan schieten langs doelman Passingham. Hijs Hokij houdt vervolgens de druk erop en wil proberen uit te lopen op de Belgische ploeg. Enkele minuten later lukt dat ook. Aanvaller Jeffrey Melissant schiet de puck feilloos tussen de palen en brengt zijn ploeg op een marge van twee doelpunten.

Hierna wordt de sfeer een stuk grimmiger. De Bulldogs uiten hun ongenoegen wanneer  zij straf krijgen wegens een overtreding en applaudisseren daarna cynisch richting de scheidsrechter. De Duitse Bulldogs-coach, Uli Egen, wordt vervolgens de tribune opgestuurd. Een scheldende tirade is het vervolg. Zeker één van de assistent-coaches gaat met allerlei gebaren en bewegingen los op de wedstrijdleiding. Het woord ‘fuck you’ is dan ook meerdere keren hoorbaar in een lege Uithof. Bewonderingswaardig wordt de desbetreffende man niet weggestuurd. De Bulldogs dreigen zelfs nog even te vertrekken, maar bedenken zich uiteindelijk en besluiten om de wedstrijd uit te spelen.

Ondanks de ruime marge wordt het duel in slechts één minuut weer spannend in de derde periode. Via Bryan Henry en de Canadese topscorer van Liège, Mitchell Cook, staan de Bulldogs ineens weer op gelijke hoogte. Echter weten beide teams in reguliere speeltijd en in overtime niet te scoren, waardoor er penaltyshots volgen. Elk team mag hierbij vijf penaltyshots nemen. Bij Hijs Hokij is de eerste gelijk raak via Jeffrey Melissant. Aan Luikse zijde krijgt geen één speler het voor elkaar om doelman Magnus te passeren en dus wint Hijs Hokij de kraker van de BeNe League! 

UltimAir Hijs Hokij is door de zege voor heel even koploper in de BeNe League met één punt (en een wedstrijd) meer dan concurrent Bulldogs Liège. Vanavond speelt Hijs Hokij alweer haar volgende wedstrijd. De Haagse club reist dan af naar Thialf om het op te nemen tegen de UNIS Flyers Heerenveen. 

EINDSTAND: UltimAir Hijs Hokij vs Bulldogs de Liège 4-3 (na penaltyshots)

𝗗𝗼𝗲𝗹𝗽𝘂𝗻𝘁(𝗲𝗻) 𝗨𝗹𝘁𝗶𝗺𝗔𝗶𝗿 𝗛𝗶𝗷𝘀 𝗛𝗼𝗸𝗶𝗷:

8′ Joey Oosterveld (1-0 Powerplay)

25′ Jasper Kick (2-1)

28′ Jeffrey Melissant (3-1)

60′ Jeffrey Melissant (4-3 penaltyshot)

Redactie : UltimAir Hijs Hokij – Kjelt Vlaardingerbroek
Video: UltimAir Hijs Hokij – Kjelt Vlaardingerbroek
Foto’s: Frank van der Leer – Meer foto’s op SportSnap