ADO Den Haag kinderlijk eenvoudig langs FC Dordrecht

Na in de drie laatste wedstrijden (Almere City, VVV Venlo, Telstar) de volle buit te hebben gepakt kwam vrijdagavond hekkensluiter FC Dordrecht op bezoek in het Cars Jeans Stadion. Na een 4 – 0 ruststand trok de ploeg van trainer Ruud Brood uiteindelijk met 5 – 1 aan het langste eind.

In de eerste helft was er sprake van een aantrekkelijke wedstrijd waarbij de Hagenaars het enorme veldoverwicht al na zes minuten in de score tot uitdrukking brachten toen een voorzet van Vicente Besuijen door Sem Steijn met het hoofd achter keeper Liam Bossin tegen de touwen werd gekopt. Vijf minuten later kregen de bezoekers in de persoon van Jacky Donkor de kans op de gelijkmaker maar Luuk Koopmans in het Haagse doel voorkwam dat ten koste van een corner die overigens niets opleverde. Nauwelijks een minuut later was het Ricardo Kishna die na een assist van Thomas Verheydt met een schitterende individuele actie twee verdedigers in de luren legde en de 2 – 0 aantekende. ADO bleef duidelijk de bovenliggende partij maar door nonchalance waren het achtereenvolgens Donkor en Nikolas Agrafiotis die voor de Dordtenaren honderd procent kansen om zeep hielpen. Zo’n tien minuten voor het rustsignaal was Verheydt het eindstation van een schitterende aanval waarbij Samy Bourard Besuijen aanspeelde die op zijn beurt de bal panklaar legde voor de topscorer van de thuisploeg wat de 3 – 0 opleverde. Het slotakkoord in de eerste helft was de 4 – 0 van Steijn die de bal ontving van Kishna die de bal heel licht toucheerde waardoor de middenvelder zijn tweede treffer van de avond kon aantekenen.

Na de rust viel er vanuit Haags perspectief gezien veel minder te genieten mede ingegeven door de vele wissels aan beide kanten. Vlak voor het Haags kwartiertje mocht Steijn vanaf zo’n twintig meter voor het doel van Dordrecht een vrije trap nemen en krulde de bal schitterend in de bovenhoek achter de Dordtse doelman waarmee hij dit seizoen al op tien gescoorde doelpunten staat en wat hem in deze wedstrijd de verkiezing tot Man of the Match opleverde. Tien minuten voor tijd bepaalde invaller Tim Hölscher de eindstand op 5 – 1. De Hagenaars boekten daarmee de vierde overwinning op rij. Door deze winst en de resultaten van FC Volendam en Excelsior blijven de Hofstadbewoners in de stand op de zesde plaats staan met zes punten achterstand op nummer twee Excelsior. De eerstvolgende wedstrijd die voor de ploeg van Brood op het programma staat is de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht op maandag 6 december.    

            
Karakteristieken:

ADO Den Haag – FC Dordrecht:   5 – 1  (4 – 0)

Scoreverloop: 6e min. 1 – 0 Steijn, 12e min. 2 – 0 Kishna, 34e min. 3 – 0 Verheydt, 39 e min. 4 – 0 Steijn, 74e min. 5 – 0 Steijn, 80e min. 5 – 1 Hölscher

Scheidsrechter: Martijn Vos

Gele kaarten: —

Toeschouwers:  0

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, Matthys, Kemper (61/Elia), Klas (78/M.Mulder), Besuijen (78/v.Mil), Verheydt, Bourard 70/Seedorf), Kishna (70/Komljenovic), Breinburg, Amofa, Steijn


Opstelling FC Dordrecht: Bossin, Mannes, Pasco, Agrafiotis(46/Meijer), v.d.Avert,  (46/Biberoğlu), Surabaya, v.Huizen, Vermeulen (46/Hölscher), El Azzouzi (70/Baggerman),  Donkor (75/Wielzen)


Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Martin van Oostveen
Video: Wim Meijerink