Exstudiantes Zwolle kegelt ZVV Den Haag keihard uit de beker

De vrouwenploeg van René Havermans werd in de tweede helft van de wedstrijd volledig zoek gespeeld door een veel beter zaalvoetballende Zwolle. In de 1e helft was het een aantrekkelijk bekerduel tussen ZVV Den Haag en Exstudiantes die allebei wilden winnen en scoren. De rust werd dan ook bereikt met een ruststand van 2-2. De Haagse treffers kwamen tot stand via Lavinia Poku en clubtopscorer Samia Kaaouane.

Na rust voltrok zich een Haagse Futsal tragedie.

Slecht spel van de thuisploeg en een heersende Zwolse ploeg onder aanvoering van de zeer talentvolle nummer 7 resulteerde uiteindelijk in een 2-9 bekerverlies voor de vrouwenploeg van trainer-coach Havermans.

ZVV Den Haag Vrouwen raakte volledig van slag. Niets lukte meer. Frustratie alom bij de thuisploeg. Zwolle zag haar kansen. En handelde daarnaar. De doelpunten vielen als rijpe appeltjes uit de boom.

Het spel van het Haagse team was in de tweede part van het bekertreffen soms niet om aan te zien en als dieptepunt werd ZVV Den Haag speelster Samantha Chin a Sang met rood van het veld gezonden.

Na een korte arbitrale onderbreking kon de (gelopen) wedstrijd weer worden voorgezet. Gelukkig klonk heel snel het verlossende eindsignaal. Voor beide ploegen!

Zwolle bekert verdiend door. ZVV Den Haag niet.

Redactie: ZVV Den Haag
Foto’s: Frank van Leeuwen – Meer foto’s op SportSnap