Overzicht hockey Dames hoofdklasse. HGC en KZ verliezen, HDM pakt knappe zege

Ruime nederlaag vrouwen HGC

Foto’s Frank van Leeuwen. Alle foto’s te zien op sportsnap.nl


In de elfde speelronde van de Hoofdklasse hockey hebben de dames van HGC zondag een grote nederlaag geleden. In eigen huis werd met maar liefst 0-8 verloren van Den Bosch. De thuisploeg kwam geen moment in de wedstrijd en keek na 25 minuten al tegen een 0-7 achterstand aan. Frederique Matla was viermaal trefzeker en daarnaast scoorden Maartje Krekelaar en Marloes Keetels voor de huidig landskampioen Den Bosch.

Daarna kon HGC de schade enigszins beperken, alleen Josje Burg kon in de tweede helft namens de Bossche ploeg scoren. De Wassenaarse ploeg staat ondanks deze ruime nederlaag nog wel vijfde met 20 punten.

Knappe overwinning HDM

Foto’s Bloemendaal – HDM Erwin Bartman

De vrouwen van hdm hebben zondag een ruime overwinning in de Hoofdklasse geboekt. Op ’t Kopje’ werd Bloemendaal met 0-4 verslagen. Lotte Beetsma en Pien van Nes zorgden voor een 0-3 ruststand tussen beide ploegen. Na rust maakte Tessa Beetsma de 0-4 voor hdm. Na twee nederlagen en twee gelijke spelen boekt hdm zo eindelijk weer een overwinning. De ploeg van Ivar Knötschke staat nu zesde in de Hoofdklasse, maar heeft wel zeven punten minder dan de nummer vijf HGC.

Klein Zwitserland verliest opnieuw

Foto’s Frank van Leer. Alle foto’s te zien op sportsnap.nl

Ondanks drie gelijke spelen in de afgelopen drie wedstrijden, heeft Klein Zwitserland weer geen overwinning kunnen boeken. In eigen huis werd met 0-1 van Kampong verloren. Luna Fokke was na 36 minuten trefzeker voor de bezoekers, 0-1.

Het is voor KZ nu de tiende wedstrijd zonder overwinning. Alleen in de eerste competitie wedstrijd tegen Victoria werd een overwinning behaald. De ploeg van coach Jorge Nolte staat een na laatste met zeven punten uit elf gespeelde wedstrijden.