Rotterdam is Den Haag te sterk af in achtste finale Goldcup Hockey Dames

In de achtste finale van de Goldcup heeft zowel HC Klein Zwitserland als HDM de kwarfinale niet gehaald. In de regio zuidwest waren HC Rotterdam en Victoria te sterk voor de Haagse ploegen.

Op een redelijk droog sportcomplex van HC Rotterdam, waar de voorbereidingen voor het zaal seizoen al in volle gang zijn, kwam Klein Zwitserland op bezoek. KZ dat zonder aanvoerster Sabine van Silfhout aan de wedstrijd begon, miste wat strijd.

Gedurende de hele eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Hoewel de Haagse ploeg net iets meer balbezit had, hadden beide partijen eigenlijk maar 1 echte kans in de  eerste helft, waardoor het met de rust 0-0 stond.
In het derde kwart was het  spelbeeld redelijk hetzelfde. Tot die tijd was het meest opmerkelijke wat er was gebeurt dat Suzanne de Vries vroeg of een man zijn sigaret uit wilde doen omdat ze er op het veld last van hadden.

Vlak daarna kreeg de thuisploeg een strafcorner die in het doel belande. Dit was wat de wedstrijd nodig had en eindelijk pakte Klein Zwitserland de handschoen op en ging met hoge druk het tempo opvoeren.

Nadat KZ in het 4e kwart gelijk hadden gemaakt uit een onbedoelde strafcorner variant, bleven de kansen zich opstapelen maar wisten de steenbokken de bal niet in het Rotterdamse doel te krijgen waardoor de wedstrijd met shoot-outs beslist moest worden.

Hierin lieten beiden keepsters zien dat zij dit minstens net zo leuk vinden als de aanvalsters die moesten scoren. Uiteindelijk wisten de Rotterdammers de wedstrijd naar zich toe te trekken en gaan zij naar de volgende ronde in de Goldcup.

Een paar kilometer verderop, maar ook in Rotterdam. Nam Victoria het op tegen de andere Haagse club in de achtste finale (hdm). Ook hier wist uiteindelijk de Rotterdamse ploeg de Haagse tegenstander te verslaan. Na 70 minuten stond er 2-1 op het scorebord en zijn er in de kwarfinale straks dus 2 Rotterdamse clubs actief en kunnen de Haagse ploegen zich helemaal op de competitie gaan richten.