Overzicht hockey heren hoofdklasse. KZ en HGC pakken drie punten

Klein Zwitserland klimt naar plek drie

De heren van KZ hebben zondagmiddag een goede zege op SCHC geboekt. In eigen huis werd met 5-2 gewonnen.

Aki Käppeler wees de Steenbokken weer eens de weg door de score te openen. Twee maal trof hij doel vanuit een strafcorner. Vlak na rust zette Nicolas Keenan de thuisploeg op 3-0. Vervolgens werd er twee keer uit een strafcorner gescoord, Bob Cleophas (3-1) deed dit namens SCHC en Nick van Trigt (4-1) namens KZ. Vlak voor tijd scoorden beide ploegen nog een velddoelpunt, waardoor de ploeg van KZ coach Omar Schlingemann als verdiende winnaar van het veld ging (5-2)

Het is voor Klein Zwitserland alweer de vijfde zege in zeven wedstrijden. Na elf speelronden is KZ opgeklommen naar de derde plaats in de Hoofdklasse.

HGC wint nipt van hekkensluiter
HGC wist zondag maar net te winnen van de hekkensluiter in de Hoofdklasse. In een thuiswedstrijd versloeg de ploeg van coach Paul van Ass Hurley met 3-2.

Seve van Ass zette de thuisploeg nog wel op 2-0 door een strafcorner en een strafbal te benutten. Toch kon Hurley terug komen in de wedstrijd door doelpunten van Floris van Son (strafcorner) en  Borja Llorens, 2-2. De bezoekers leken op weg naar hun eerste punt dit seizoen, maar Gordon Jonston schonk HGC toch de zege door een strafcorner te benutten, 3-2.

De Wassenaarse ploeg staat na zondag op de zesde plek in de Hoofdklasse met negentien punten uit elf wedstrijden.

Foto’s: Frank van der Leer. Alle foto’s te zien op sportsnap.nl