Terugblik hockey hoofdklasse Heren. Twee keer 2-2 voor Haagse ploegen


De twaalfde speelronde in de Hoofklasse hockey heren hebben zowel HGC als Klein Zwitserland met een 2-2 gelijkspel afgesloten. De mannen van HGC wisten op de eigen ‘Roggewoning’ koploper Bloemendaal knap op 2-2 te houden. Klein Zwitserland kon in een uitwedstrijd in en tegen Tilburg een 2-0 voorsprong niet vasthouden. Tegen de laagvlieger uit de Hoofdklasse speelde de ploeg van Omar Schlingemann met 2-2 gelijk.  

HGC zorgt voor puntverlies  koploper


In een aantrekkelijke wedstrijd heeft HGC voor het tweede puntverlies van Bloemendaal gezorgd. Lucas Veen scoorde namens de thuisploeg zijn eerste goal voor HGC,1-0. Vervolgens nam de koploper -uit de Hoofdklasse het heft in handen. Tim Swaen mocht een strafbal nemen nadat Florian Fuchs een overtreding beging in de cirkel, Swaen misste niet (1-1).

De bezoekers liepen vervolgens uit naar 1-2 door een rake strafcorner van Jasper Brinkman. In de slotfase ging HGC fel op zoek naar de gelijkmaker. HGC kreeg een serie van vier strafcorners, waarvan de vierde door aanvoerder Seve van Ass raak werd geschoten. HGC staat zevende in de Hoofdklasse met negentien punten, maar blijft zicht houden op een play-off plek.

Nodeloos gelijkspel Klein Zwitserland

De mannen van Klein Zwitserland hebben zichzelf geen goede dienst bewezen met het oog op de play-offs. In een uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat Tilburg werd een 0-2 voorsprong uit handen gegeven. Marco Miltkau zette de Hagenaars binnen een minuut spelen al op 0-1 voorsprong. Toen Albert Beltran de voorsprong van de bezoekers na 50 minuten verdubbelde leek er geen vuiltje aan de lucht voor KZ. Toch kreeg KZ in vijf minuten tijd twee treffers te verwerken. Jip Krens scoorde de 1-2 en Max Kreft maakte de 2-2 voor de Tilburgers. Ondanks het gelijke spel staat Klein Zwitserland nog wel derde in de Hoofdklasse, al ziet het Oranje-Rood en Pinoké naderen op de ranglijst.

Vyron Verkijk
Foto’s Erik de Kleijn
Meer foto’s op www.sportsnap.nl