HRC laat het liggen tegen Eemland

HRC speelde deze zaterdag – na een kort interbellum in verband met wedstrijden van de diverse Oranje selecties – in een wat gewijzigde samenstelling thuis tegen de RC Eemland. Vermeldenswaardig is dat er bij de Haagsche weer twee spelers uit de eigen jeugd hun opwachting maakten: Toots Zwaanswijk en Ben Cambell. De Haagse rugbyers konden niet voorkomen dat Eemland met de (26-41) winst huiswaarts keerde.

Het thuisteam stond echter van begin af aan wel onder druk en dat resulteerde al in de vierde minuut in een eerste try voor Eemland. Hoewel de conversie dicht bij de palen genomen mocht worden, werd deze gemist (0-5).

Een minuut of 6 later bleek ook het vizier van de doorgaans feilloos kickende Lorenzo Groos nog niet helemaal goed afgesteld; de penalty kick voor HRC werd gemist. Het gevaar voor de bezoekers was daarmee echter nog niet geweken, nog geen minuut later zorgde Castor Magis voor de eerste Haagsche try. En ditmaal kickte Lorenzo de conversie keurig tussen de palen (7-5).

Eemland leek desondanks iets de bovenliggende partij en In de 24ste minuut – na een aantal scrums op rij vlakbij de try line – drukten ze hun tweede en die wordt geconverteerd (7-12)

Als Duarte van Gijzelen een gele kaart krijgt, moeten alle hens aan dek bij HRC. Het voordeel van die man-meer-situatie kon niet worden geneutraliseerd. Eemland liep uit met twee tries die beide werden geconverteerd, zodat HRC op slag van rust tegen een 7-26 achterstand aan keek.

Hop
In de laatste minuut van de eerste helft scoort Jordi Hop echter voor HRC tegen zijn oude cluppie. Omdat de conversie werd gemist gingen de teams met 12-26 de rust in

Na de rust kwam Eemland meteen vliegend uit de startblokken: van uit kick off werd een try (zonder conversie) gescoord (12-31). Maar HRC gaf niet op. Uit een line-out werd door Victor Huurman een try gescoord en Lorenzo trapte de bal tussen de palen (19-31). Toen er vervolgens in de 19de minuut een speler van Eemland met geel van het veld moet was het aan het thuisteam om dat voordeel uit te buiten. Dat lukte. In de 21ste minuut scoorde Freek Schuurman een try en Lorenzo deed zijn werk als vanouds: de bal verdween tussen de palen (26-31).

Rademaker
Vervolgens kreeg Eemland echter een penalty mee (26-34) en moest Amir Rademaker geblesseerd het veld verlaten. In de 37ste minuut kon Eemland het scorebord nogmaals in beweging brengen. De conversie werd niet gemist en daarmee kwam er een eindstand van 26-41 op het scorebord.