Net na rust zakt EHC door het ijs

De handballers van EHC hebben in Waalwijk met 35-28 verloren van Red-Rag Tachos.

Na een zwak optreden in de eerste minuten van het duel bij Tachos (8-3 achterstand) herstelden de Haagse handballers zich met groot vertoon van wilskracht en hard werken. Bovendien keepte de teruggekeerde Rolf Wubben weer een puike partij.

In de eerste helft werd er door EHC goed getemporiseerd waardoor de thuisclub niet goed in het duel kon komen. De Hagenaars besloten de eerste helft met een 15-16 voorsprong. Wellicht dat de eerste punten van EHC in de eredivisie zaterdag mee de tas in konden.

Die hoop bleek niet gegrond gezien de eerste minuten na de rust. Tachos liep snel uit naar vijf punten voor door zes snelle doelpunten in de eerste vijf treffers. Daarna kon EHC weer aanhaken, maar het was niet genoeg om het de thuisclub echt moeilijk te maken. Er was hard gewerkt, nu alleen nog de beloning door het langer vol te houden en de simpele foutjes eruit te halen, was de conclusie.

Pim Hessing was met zes doelpunten topscorer aan Haagse zijde. Andere opvallende zaken waren Dave Uytdewilligen (aantal fraaie doelpunten vanuit rechterhoek) en Djimmy Nolet die weer terugkeerde na een blessure. Eindstand 35-28.

EHC blijft na 9 speelronden nog steeds zonder punten en staat onderaan in de eredivisie.

Redactie: Haagsetopsport.nl