Haagse finale Haagse Korfbal Dagen prooi voor Scheveningse KVS

De vraag na afloop van de finale van de Haagse Korfbal Dagen tussen KVS en HKV/Ons Eibernest (25-15 in voordeel van KVS) was of de uitslag een terechte weerspiegeling was van het vertoonde spel. Vooral in de eerste helft bleef de ploeg van coach Jan Bongers namelijk goed bij in de thuishal die vanwege coronamaatregelen geen publiek ontving.

“We hebben onszelf in de eerste helft veel tekort gedaan”, is het commentaar van Eibernest-coach Jan Bongers. “We kregen minimaal vier opgelegde kansen waardoor we met een goede stand hadden kunnen rusten. Ik ga met een heel goed gevoel straks toe naar het volgende onderlinge duel volgende week.” Vooral in de eindfase van de eerste helft en de beginfase na rust liep het Scheveningse KVS weg bij de groen-gelen. “Het was een pittige wedstrijd”, aldus KVS-aanvoerder Pieter Redelijkheid. “Vijf wedstrijden in korte tijd kan mijn oude lichaam niet meer zo goed aan. Maar de winst vervult me zeker met gepaste Haagse trots.”

Finale
Toeval wil dat de finale ook volgende week op het affiche staat wanneer het zaalseizoen in de Overgangsklasse begint. Bongers: “Ik lig niet wakker van het 25-15 verlies, want ik heb dingen gezien waardoor ik er vertrouwen in heb dat we volgende week het KVS aardig lastig kunnen maken. We hebben het in de tweede helt laten liggen. Dat moeten we beter doen.” Ook Pieter Redelijkheid (KVS) keek vooruit naar de derby van volgende week. “We moeten flink aan de bak. Dat heeft deze wedstrijd wel bewezen. Wel blij dat we nu tegen ze gespeeld hebben in de finale. We hebben de tegenstander goed leren kennen.”

Goede generale
Beide teams kenden tijdens de Haagse Korfbaldagen een goede generale. “Vijf wedstrijd spelen is niet gemakkelijk”, vertelt HKV/Ons Eibernest-coach Bongers. “Maar ik wil me er niet achter verschuilen. We hebben een heerlijk toernooi gespeeld met mooie wedstrijden. Vooral het duel tegen Die Haghe was van een hoog niveau.” Ook Pieter Redelijkheid had genoten van de Dagen en zijn team . “Het was gewoon een perfecte voorbereiding op het zaalseizoen. We willen in de Overgangsklasse goed meedraaien. Twee seizoenen geleden was het wrang dat de competitie werd afgebroken en wij maar net geen succes hadden door een slechter doelsaldo. De Haagse Korfbal Dagen waren ditmaal weliswaar zonder publiek, maar de organisatie heeft er alles aan gedaan met de livestreams om het iedereen toch naar de zin te maken. Zeker een compliment waard.”

Redactie: Haagsetopsport.nl
Foto’s Frank van Leeuwen
Meer foto’s op www.sportsnap.nl