HAVAS profiteert optimaal van offday WHC/Hercules

Het was allemaal niet fraai wat de ploeg van technisch duo Richard Rijkens en Bart de Koning gisteravond in een lege sporthal Boswijk liet zien. We hadden dit als één van de weinige wel-aanwezigen wellicht al een beetje moeten zien aankomen want de aangekondigde livestream kon door technische problemen al geen doorgang vinden en dat was misschien wel een voorteken dat het wel eens ‘zo’n avond’  gaan worden.

De fraaie openingstreffer van Mitch Giezeman gaf ons nog enigszins een beetje hoop op een leuk duel tussen de 2 middenmoters in de eredivisie. Helaas voor de fans van de thuisploeg (die het duel uiteindelijk via facebook live konden volgen) bleek al snel dat de chemie bij het combinatieteam gisteravond ontbrak. Bijna alles wat fout kon gaan, ging ook daadwerkelijk fout en de zeer ‘professioneel’ spelende bezoekers uit Almere wisten wel raad met alle geboden ruimten in de verdediging en namen hiermee al snel de regie van het duel over om die eigenlijk in het verdere verloop van het duel nooit meer weg te geven, zonder trouwens ook echt full power te hoeven gaan. Ook verdedigend doorstond Havas met aanvoerder Theo van den Berg als vooruitgeschoven regisseur, regelmatig met redelijk gemak de aanvalsdriften van de gastheer. En als een aanvaller van WHC/Hercules er eens in slaagde de muur van Havas te doorbreken, dan vond deze regelmatig ook de sterk keepende sluitpost op z’n weg, die met z’n saves waaronder een prima gestopte 7m van Koen Houdijk, wat ons betreft tot MVP van de avond mocht worden gekozen.

Terwijl de selectie van WHC/Hercules de zaal ontdeed van alle hars op de vloer, vierden de bezoekers in de kleedkamer, geheel terecht, een feestje.

Ruststand 9-13, eindstand 19-23.

Redactie: PR WHC/Hercules
Foto’s: Frank van Leeuwen – Meer foto’s op SportSnap