KVS/Maritiem wint ook op herhaling

De herhaling van de finale van de Haagse Korfbal Dagen leverde zaterdagavond niet het verwachte vuurwerk op. KVS/Maritiem won in Sporthal de Blinkerd voor lege tribunes met speels gemak de eerste zaalcompetitiewedstrijd met 30-16 van stadsgenoot HKV/Ons Eibernest. Waar het een week eerder nog enigszins spannend was bij rust, liet KVS er dit keer geen misverstand over bestaan. Het leidde bij rust al met 19-10 en speelde de 2e helft de wedstrijd gedegen uit naar een 30-16 overwinning.

KVS schoot uit de startblokken waar Jill Buytelaar na amper 8 tellen de 1-0 aantekende gevolgd door een doelpunt van Fleur van der Ende. Net als vorige week hadden de KVS dames ook nu weer een belangrijk aandeel in de zege. Niet alleen aanvallend waren ze op dreef ook verdedigend gaven ze zoveel druk waardoor de dames van Eibernest nauwelijks tot goede doelpogingen kwamen. Bij Eibernest lukte er maar weinig, waardoor KVS veelvuldig de bal in de aanval had en het als snel uitliep naar een 10-3. KVS dicteerde op alle fronten maar had met iets focus nog veel ruimer kunnen leiden dan de 19-10 voorsprong bij rust. Ook de eerste 2 doelpunten in de 2e helft werden gemaakt door de dames: Fleur van der Ende en Laura Dijkhuizen zorgde voor de 21-10. KVS liet vanaf dat moment de teugels wat vieren en speelde in een net iets lager tempo verder. KVS won uiteindelijk vrij gemakkelijk met 30-16 maar na afloop heerste er eerder gelatenheid dan vreugde want het wordt toch weer afwachten hoe het verdere verloop van de competitie zal gaan met de nieuwe coronamaatregelen.

Redactie: KVS Korfbal
Foto’s: Eric van der Ende – Meer foto’s op kvskorfbal.nl