Eredivisionist Waterpolo Den Haag kopje onder

Haagse waterpolomannen komen tekort tegen GZC Donk

Waterpolo Den Haag is in de wedstrijd tegen topploeg GZC Donk uit Gouda, na een snelle voorsprong door een doelpunt van Bart Turk, er verder niet aan te pas gekomen. Een serie van dertien doelpunten van de Goudse ploeg volgde hierna. Coen Berendse kon in de laatste periode voor de statistieken het tweede doelpunt scoren.

Voor het team van coach Mark van Engelen zijn de wedstrijden tegen de topploegen niet de wedstrijden om punten te vergaren. De focus ligt meer tegen gelijkwaardige teams om van de onderste plaatsen vandaan te komen.

Waterpolo Den Haag dames winnen overtuigend van WZC

De Haagse waterpolosters pakte een duidelijke winstpartij tegen WZC Zoetermeer met 13-5 (periodestanden: 2-1, 4-1, 4-1 en 3-2) in het Haagse Hofbad. In de tweede en derde periode van de wedstrijd was Waterpolo Den Haag duidelijk sterker.

Lotti Verhagen speelde sinds lange tijd weer mee met het Haagse team. De Zwitserse kon tijdens de coronaperiode niet regelmatig afreizen naar Nederland. Door haar studie in Nederland is ze weer beschikbaar en voor Coach Anton Heiden een prima versterking van het team.

Het Haagse team heeft in de breedte de beschikking over vele dames die kunnen scoren. De dertien doelpunten werden maar liefst gescoord door acht speelsters.

Lotti Verhagen, Julia van der Graaf, Simone Eijk. Nikita Toet, Sytske van der Laan, elk 2x en Amber van Veen, Emilie van Zeggelaar Lisa van Slingerland maakten de dertien vol.

Redactie: Sportshoots.nl
Foto’s: Olaf Otten – Meer foto’s op SportSnap