ADO Den Haag pakt in Almere verdiende winst op de thuisploeg

Na het verlies zaterdagmiddag van ADO O/21 in Almere  (2 – 0) tegen de leeftijdsgenoten van Almere City nam de ploeg van trainer Ruud Brood wel de drie  punten mee door de ploeg van trainer Geertjan Verbeek met 1 – 3 te kloppen na bij rust al met 1 – 2 voorgestaan te hebben. 

ADO Den Haag ging zondagmiddag op bezoek bij Almere City in het Yanmar Stadion. Trainer Ruud Brood had ten opzichte van de laatste wedstrijd in Doetinchem tegen De Graafschap zijn elftal op liefst vier plaatsen gewijzigd. Kemper, Kishna, Amofa en Asante maakten hun opwachting waarbij Ricardo Kishna na hele lange tijd eindelijk weer vanaf het begin er bij was. Ook opmerkelijk was dat Boy Kemper en Jamal Amofa na hun blessureleed weer gelijk in de basis konden beginnen. Besuijen, Seedorf, Ćatić, en Jonathan Mulder  waren de ‘ slachtoffers ‘ en begonnen derhalve op de bank.

Het was de thuisploeg die gelijk het initiatief nam en na 12 minuten op een 1 – 0 voorsprong kwam door oud-ADO speler Lance Duijvestijn op een assist van Jonas Arweiler die vorig seizoen nog op huurbasis uitkwam voor de Hagenaars. De inleiding voor de goal was overigens slordig balverlies van Kishna. Na deze domper voor de bezoekers namen de Hagenaars duidelijk het heft in handen en bouwden ze een duidelijk veldoverwicht op wat na zo’n 25 minuten resulteerde in de eerste kans. Gelijk daarna was het Tim Receveur die zijn schot net langs het Haagse doel zag verdwijnen. Uiteindelijk kwam de formatie van Ruud Brood na 36 minuten op gelijke hoogte door Sem Steijn die een voorzet door Samy Bourard vanaf rechts nog net achter doelman Agil Etemadi kon tikken. ADO pakte gelijk door want nauwelijks vijf minuten later werd een vrije trap van Kishna door Thomas Verheijdt verlengd over de doellijn van de thuisclub en gingen de ploegen rusten met een 1 – 2 score.

In de tweede helft waren de Hagenaars middels een schot van Kishna die door de keeper van de thuisploeg uit de hoek werd getikt het eerst gevaarlijk. Op het uur kwam er weer een mogelijkheid voor ADO bij een scrimmage in de zestien van de thuisploeg maar niemand kon het beslissende zetje geven waarna de bal over het doel van Almere vloog.  Vlak hierna werd Steijn na een steekpass van Dhoreso Klas in een één op één situatie gezet met de doelman van de thuisploeg maar Etemadi keerde de bal ten koste van een hoekschop. De thuisploeg kon daar weinig tegenover stellen al waren er ook een aantal hectische situaties in de zestien bij de ploeg uit de Hofstad maar de nauwkeurigheid ontbrak bij de formatie van trainer Geertjan Verbeek. De bezoekers kregen diverse mogelijkheden om tot kansen te kunnen komen maar het duurde uiteindelijk tot de derde minuut van de blessuretijd toen invaller Vicente Besuijen op een assist van Amar Ćatić de bal vanaf een meter of vijftig in een verlaten doel kon plaatsen omdat de doelman van de thuisploeg mee naar voren was gegaan om nog te proberen de gelijkmaker te forceren.    

Karakteristieken:

Almere City – ADO Den Haag:     1 – 3  ( 1 – 2)

Scoreverloop: 12e min. 1 – 0 Duijvestijn, 36e min. Steijn, 40e min. 1 – 2 Verheydt, 90+3 min. 1 – 3 Besuijen

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof

Gele kaarten: Leeuwin (Almere City), Kemper, Klas, Matthys, Rottier  (ADO Den Haag)

Toeschouwers: 3.090

Opstelling Almere City:Etemadi, Leeuwin, Helstrup, Receveur, Duivesteijn )70/Pouwels), Alhaft, (71/wildeboer), v.Hoeven (62/Puriel), Hammouti(81/Resink), Esajas, Poll


Opstelling ADO Den Haag: Koopmans,Matthys, Kemper, Klas (90+2/ Komljenovic), Bourard (70/Ćatić), Verheijdt, Kishna(70/Besuijen), Asante, M.Mulder, Amofa, Steijn (81/Rottier)

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: adofans.nl
Video: Wim Meijerink