Klem bezorgt UltimAir Hijs Hokij vlak voor tijd zwaarbevochten zege op Zoetermeer

De ijshockeyers van UltimAir Hijs Hokij hebben zaterdagavond voor de vijfde keer gewonnen van de Zoetermeer Panters. In het Silverdome was koploper Hijs Hokij met 3-4 te sterk voor de Panters, dat momenteel puntloos onderaan staat in de BeNe League. 

De Haagse ploeg van coach Chris Eimers tradt zwaar gehavend aan in Zoetermeer. Zo moesten ze het doen zonder Smid, De Ruiter, Wurm en Alan van Bentem. Desondanks was Hijs Hokij de bovenliggende partij in Zoetermeer, maar was niet altijd effectief in het afmaken van de kansen. Wel kwamen de rood-blauwen op voorsprong in het Silverdome. De Italiaanse-Canadees Adam Logozzo wist met zijn schot de puck rechts in het doel te krijgen en zo de stand op 0-1 te brengen. Het spel ging gelijk op, toch moet Hijs Hokij vlak voor rust nog een tegengoal incasseren. Panters-aanvaller Dean Versteeg wist doelman Magnus te verassen en zo de thuisclub op gelijke hoogte te schieten. 

In de tweede periode waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Hijs Hokij creëert meer kansen voor de goal, maar weet deze niet te verzilveren. Als Zoetermeer een powerplay situatie krijgt door een straf van Van Oeveren, grijpt de thuisclub haar kans. Het is oud-Hijs speler Turpijn die van afstand de puck in de rechterbovenhoek schiet: 2-1. Hierna gaat Hijs Hokij door een moeilijke fase, maar weet zich via oud-Panters speler Huisman terug te knokken. Na een pass van Kronenburg staat de aanvaller alleen voor de keeper en faalt niet om deze erin te schieten: 2-2. Uiteindelijk is het Zoetermeer dat toch met een voorsprong de kleedkamer op kan zoeken. Ditmaal is het Collard die de Panters voor de tweede keer deze avond op voorsprong schiet: 3-2.

De gedachten gaan even terug naar vorige week: Hijs Hokij verloor voor het eerst in jaren met 4-1 in en van Zoetermeer. Het zal toch niet dat dat opnieuw gaat gebeuren? In de derde het laatste periode dringt de Haagse club aan op de gelijkmaker. Hier punten verspelen zal tenslotte volstrekt onnodig zijn. Uiteindelijk is het captain Stace van Bentem die in de 41e minuut de 3-3 erin schiet en de aanwezige Hijs-fans laat juichen. De tijd tikt langzaam weg en het lijkt er zelfs op dat er straks overtime nodig om een winnaar van dit duel aan te wijzen. Het leek bij 3-3 te blijven, maar Hijs Hokij drong nog één keer aan. Het was uiteindelijk Ernesto Klem die de doelman wist te verschalken: 3-4! De drie punten konden meegenomen worden naar Den Haag!

En dus is Hijs Hokij na acht wedstrijden nog steeds ongeslagen in de BeNe League. De Haagse club staat met 24 punten bovenaan in de competitie. Komende vrijdag neemt Hijs Hokij het in De Uithof op tegen de Golden Sharks uit Mechelen.

EINDSTAND: Zoetermeer Panters vs UltimAir Hijs Hokij 3-4

Doelpunt(en) UltimAir Hijs Hokij:

7′ Adam Logozzo (0-1)

33′ Jay Huisman (2-2)

41′ Stace van Bentem (3-3)

57′ Ernesto Klem (3-4)

Redactie: UltimAir Hijs Hokij – Kjelt Vlaardingerbroek
Foto’s: Robert Bos