ADO Den Haag vrouwen en Feyenoord houden elkaar weer in evenwicht

Net als in de openingswedstrijd van de competitie destijds in het Cars Jeans Stadion stond er na negentig minuten opnieuw een 1 – 1 eindstand op het scorebord.

De ADO Den Haag vrouwen gingen vrijdagavond op bezoek bij koploper Feyenoord in het kader van de Pure Energie Eredivisie competitie. Na de winst in de laatste competitiewedstrijd thuis tegen VV Alkmaar (3 – 1) bonden de vrouwen van trainer Sjaak Polak op Varkenoord in Rotterdam-Zuid de strijd aan met de Rotterdamse vrouwen.

De eerste kans was voor de thuisploeg in de persoon van Maxime Bennink die oog in oog met Barbara Lorsheyd haar meerdere moest erkennen in de Haagse doelvrouw.  Hierna duurde het even voordat de Haagse vrouwen in aanvallend opzicht ook wat lieten zien. Romy Speelman vond Jaimy Ravensbergen die vrij voor het doel stond maar scheidsrechter Collé had echter buitenspel geconstateerd. Na een klein half uur kwamen de bezoekers op voorsprong door Liz Rijsbergen die een verre uittrap van Lorsheyd, waarbij het Rotterdamse verdedigingscentrum mis taste, opving en met een beheerste schuiver keeper Jacintha Weimar in de verste hoek kansloos liet. Voor de rust behoede Lorsheyd ADO voor de gelijkmaker door attent op te treden bij de zoveelste corner van de thuisploeg.

Na de rust begon de thuisploeg gelijk aan een offensief maar de Haagse defensie held goed stand en aan de andere kant kreeg de ploeg van Sjaak Polak diverse mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien. Een voorzet van Rijsbergen zeilde net over het hoofd van Nikki IJzerman en na een fraaie dieptepass van Amber  Verspaget  glipte Rijsbergen langs de Rotterdamse goalie maar de bal eindigde op de paal.Bij een nieuwe kans voor IJzerman wist Weimar het Rotterdamse doel schoon te houden en kregen de Haagse vrouwen daar na een uur spelen de rekening voor gepresenteerd door een doelpunt van oud-ADO speelster Anouk Boshuizen die op een assist  van invaller Sophie Cobussen de 1 – 1 aantekende.  In het Haagse kwartiertje waren de bezoekers nog op zoek naar de 1 – 2 maar mogelijkheden voor invaller Jannette van Belen en Kirsten van de Westeringh werden niet uitgebouwd tot honderd procent kansen waardoor er dus opnieuw een gelijkspel uit de bus rolde tussen de Rotterdamse vrouwen en de Haagse vrouwen.        

Karakteristieken:

Feyenoord –  ADO Den Haag:  1 -0 1 (0 – 1)          

Scheidsrechter: Collé

Scoreverloop: 29e min. 0 – 1 Rijsbergen, 60e min. 1 – 1 Boshuizen

Gele kaart(en): Brandau (Feyenoord)  

Toeschouwers: 0

Opstelling Feyenoord: Weimar, Obispo, v.Diemen, Conijnenberg, Brandau (66/Kagenaar), Boshuizen, v.d.Goorbergh, Vette, Bennink (57/Cobussen), Rijsdijk, v.d.Lavoir


Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Douma (86/v.Oosten), Hendriks, Raaijmakers, Nelemans, Verspaget, v.d.Westeringh, Speelman, Rijsbergen (86/Looijen), Ravensbergen (70/Amani), IJzerman (70/v.Belen)  

Redactie: Rob Blankenstein
Foto: Archief