ADO Den Haag heer en meester In Velsen-Zuid tegen Telstar

ADO Den Haag ging vrijdagavond op bezoek in Velsen-Zuid in het BUKO Stadion bij Telstar. Na twee achtereenvolgende overwinningen op Almere City en VVV Venlo was nu de nr.15 in de Keuken Kampioen Divisie de tegenstander. De Hagenaars kenden weinig problemen tegen de Noord-Hollanders en trokken uiteindelijk met 0 – 2 aan het langste eind een score die bij rust ook al op het scorebord prijkte.

In de eerste helft nam de ploeg van trainer Ruud Brood gelijk het initiatief wat na zeven minuten resulteerde in een kans van Vicente Besuijen die keeper Abdel Elouazzane tot een redding in de korte hoek dwong. Twee minuten later kopte verdediger Roman Tugarinov uit een corner de bal op de lat en kwamen de bezoekers op dat moment dus goed weg. Hierna verzuimde de Hagenaars in de daaropvolgende zes minuten een voorsprong te nemen waarbij met name Samy Bourard weigerde de kansen te benutten waarbij Ricardo Kishna tot tweemaal toe de architect was die leidde tot deze kansen. Hierna brak een periode aan tot de dertigste minuut waarin weinig gebeurde en werd de rust plotseling nogal ruw verstoord door vuurwerk dat van buiten het stadion door Haagse supporters werd afgeschoten op het speelveld terecht kwam waarna scheidsrechter Edwin Blank besloot om de beide partijen richting de kleedkamers te dirigeren. Na zo’n twaalf minuten kwamen de ploegen weer het veld op en kon de wedstrijd hervat worden. Binnen vijf minuten na dit oponthoud nam de ploeg uit de Hofstad toch de leiding door Thomas Verheydt die in de zestien goed werd aangespeeld door Besuijen en de keeper vervolgens kansloos liet.  Nauwelijks een paar minuten later werd de bal hoog voorgezet en was het Verheydt die de bal net binnenhield en hem vervolgens tegen de arm van Delvechio Blackson zag aankomen waarna scheidsrechter Blank niks anders kon doen dan de bal op de stip lggen. Verheydt legde aan voor zijn tweede goal van de wedstrijd  maar zag de bal gestopt worden door de doelman van de thuisploeg waarna in de rebound  Besuijen heel alert reageerde en de ruststand op 0 – 2 bepaalde.

Na de rust speelde het spel zich in de beginfase voornamelijk af op de helft van de thuisploeg wat echter nog geen grote kansen opleverde. Na een uur spelen was Besuijen dicht bij de 0 – 3 maar de doelman van de thuisploeg voorkwam dat ten koste van een corner die verder niets opleverde. Zo’n twintig minuten voor tijd onderscheidde Luuk Koopmans zich in het Haagse doel met een uitstekende redding op een schot van Gyliano van Velzen. Kishna liet vervolgens weer zijn klasse zien door een subtiel steekballetje maar Sem Steijn kon net niet bij de bal. In de 74e minuut maakte Eljero Elia eindelijk weer zijn rentree in het groen/gele shirt na zijn laatste wedstrijd in Haagse dienst (April 2007 uit bij NEC Nijmegen waar hij na de rust in het veld kwam voor Levi Schwiebbe). In de extra tijd kreeg Verheydt nog de kans op zijn elfde competitiegoal na een trekbal van Amar Ćatić vanaf de achterlijn maar de Zoetermeerder wist de bal net niet in het doel te krijgen. ADO boekte hiermee de derde achtereenvolgende overwinning en neemt daarmee nu in de reguliere stand de zesde plaats in met zes punten achterstand op de nummer twee Excelsior.         

Karakteristieken:

Telstar – ADO Den Haag:        0 – 2  (0 – 2)

Scoreverloop: 37e min. 0 – 1 Verheydt , 44e min. 0 – 2 Besuijen

Scheidsrechter: Edwin Blank

Gele kaarten: v.Wetten, Dijkstra ( Telstar), Breinburg (ADO Den Haag)

Toeschouwers: 0

Opstelling Telstar: Elouazzane, Aktas,Blackson (76/Berenstein), Fernandez, v.Doorn, Plet, v.Velzen (89/Kökcü), v.Wetten, Dijkstra(76/Smit), Zakir (63/Liesdek), Tugarinov (90/Molenaar)


Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, Matthys, Kemper, Klas, Besuijen, Verheydt, Bourard (74/Elia)  , Kishna (75/Ćatić), Breinburg, Amofa, Steijn (82/M.Mulder)


Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Ashton Tokromo