UltimAir Hijs Hokij verslaat Mechelen in lege Uithof

UltimAir Hijs Hokij heeft vrijdagavond voor de BeNe League gewonnen van de Golden Sharks uit Mechelen. De Haagse ploeg was met 4-3 te sterk voor de Belgen.

Het was een triest gezicht vrijdagavond. Zoals bekend moet UltimAir Hijs Hokij door de coronamaatregelen in ieder geval de komende drie weken zonder publiek spelen. Ondanks enkele enthousiaste vrijwilligers die nog wel aanwezig mochten zijn, was het gisteren een ‘saaie’ boel. Waar normaal gesproken 1500 toeschouwers op de tribunes zitten, moest koploper Hijs Hokij het nu in een lege Uithof opnemen tegen de Golden Sharks. Op dit moment de nummer vijf van de competitie.

In de eerste fase van de wedstrijd weet de Haagse ploeg binnen drie minuten op voorsprong te komen. Verdediger Jurryt Smid schiet de puck perfect in de rechter kruising en zet zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Enkele minuten later wordt die voorsprong verdubbeld. De Italiaanse-Canadees Adam Logozzo weet de zwarte schijf via zijn schaats langs doelman Jansen te krijgen en brengt de stand op 2-0.

In het begin van de periode komen de Sharks terug in de wedstrijd via Marek Ziarny. Het is de 42-jarige Slowaak die de aansluitingstreffer maakt: 2-1. Verder is er eigenlijk niks aan de hand. Hijs Hokij heeft de wedstrijd onder controle en brengt vlak voor de pauze het verschil weer op twee doelpunten. Aanvaller Ronald Wurm schiet de puck in het Belgische doel na een mooie pass van Oosterveld: 3-1.

In de derde periode lijkt de wedstrijd beslist als diezelfde Oosterveld er 4-1 van maakt. Echter was niks minder waar. Hijs-aanvaller Huisman krijgt vier minuten straf vanwege high sticking en daardoor hebben de Golden Sharks een man meer op het ijs staan. Acht minuten voor tijd schiet Sharks-captain Gyesbreghs de puck snoeihard in de kruising en zet Mechelen op 4-2. Slechts 30 seconden later maakt de Belgische ploeg de 4-3 via Sandro Bosmans. Met nog 1 minuut en 12 seconden te gaan is het nog even bibberen voor de ploeg uit Den Haag. Echter houdt Hijs Hokij zich staande en sleept de overwinning definitief binnen!

Vandaag reizen de mannen van Hijs Hokij af naar het Belgische Luik voor de kraker tegen de Bulldogs de Liège! Een duel tussen de nummer 1 en 2 van de BeNe League.

EINDSTAND: UltimAir Hijs Hokij vs Mechelen Golden Sharks 4-3

Doelpunt(en) UltimAir Hijs Hokij:

3′ Jurryt Smid (1-0)

6′ Adam Logozzo (2-0)

33′ Ronald Wurm (3-1)

40′ Joey Oosterveld (4-1)

Redactie: UltimAir Hijs Hokij – Kjelt Vlaardingerbroek
Foto’s: Sonja Assenberg-Staarthof