ZVV Den Haag vrouwen pakt late winst

De zaalvoetbalsters van ZVV Den Haag hebben vrijdag na een 0-2 achterstand met rust met 3-2 gewonnen van ZVG/Cagemax. De met de sterk spelende Oranjevrouwen zaalvoetbal international Danielle Kortlever (0-1 en 0-2) in de gelederen, vergat vooral in de tweede helft het karwei af te maken. In die wedstrijdfase leefde ZVV Den Haag in de Sportcampus Zuiderpark gelukkig weer op met drie punten als resultaat: 3-2

Na de 2-0 achterstand zorgde eerst Samia Kaarouane in de 23e minuut voor de aansluitingstreffer. Zeven minuten voor tijd kwam de Haagse ploeg langszij door een treffer van aanvoerster Priscilla de Vos: 2-2. ZVV Den Haag en ZVG/Cagemax leken daarna af te stevenen op een gelijkspel. Maar niets was minder waar. De keihard werkende ploeg van het trainerstrio René Havermans, Monhim Boulahdaraj en Jeffrey Brand verraste vriend en vijand en maakte veel indruk met een succesvolle inhaalrace. De knal in het eindsignaal (40e minuut!) van wederom Samia Kaarouane was werkelijk fenomenaal en zeer doeltreffend: 3-2. Een zwaarbevochten en ook een gelukkige thuiszege voor ZVV Den Haag Vrouwen.

Uitblinkster aan Haagse zijde was keepster Lisa Franken die met fantastische reddingen ZVV Den Haag in de cruciale wedstrijdfases op de been hielp. Priscilla Mesker (ex ADO Den Haag Vrouwen) liet weer eens zien over veel latente zaalvoetbalkwaliteiten te beschikken. Haar venijnige schoten misten net doel en ook haar inbreng in de ploeg zorgde voor veel power bij ZVV Den Haag.

Redactie: Ulis van Maanen
Foto’s: Frank van Leeuwen, meer foto’s op SportSnap