UltimAir Hijs Hokij heeft geen kind aan Zoetermeer en wint overtuigend


UltimAir Hijs Hokij heeft vrijdagavond in de eigen Uithof laten zien dat het tot één van de topfavoriete van de competitie behoort. Gisteren werden de Panters uit Zoetermeer voor het oog van 1800 toeschouwers met dubbele cijfers opzij gezet; 10-3. De ploeg van coach Chris Eimers kwam drie periodes zelfs nauwelijks in de problemen en hadden het betere van het spel.

In het eerste deel van de wedstrijd kwam UltimAir Hijs Hokij al na zes minuten op voorsprong door een doelpunt van Jurryt Smid, die dit seizoen weer zijn eerste minuten maakte in het Haagse shirt na zijn terugkeer uit Nijmegen. De Uithofbewoners waren opzoek naar meer en kregen dat ook. Maar liefst twee minuten later was het namelijk de 18-jarige Bjorn Borgman die de puck in het net schoot en er 2-0 van maakte. De eerste periode zal uiteindelijk eindigen in 4-1 door doelpunten van Stace van Bentem en Jay de Ruiter. Aan Zoetermeerse zijde was het Tobie Collard die wist te scoren.De tweede periode was nog maar net begonnen of de puck lag alweer achter de Zoetermeerse doelman. Ditmaal was het Justin Evers die de stand op 5-1 bracht. Daarna leek de Haagse ploeg wat gas terug te nemen, maar bleef desondanks het betere van het spel hebben. Drie minuten voor de pauze wist Hijs Hokij de voorsprong toch nog iets uit te breiden. Aanvaller Ronald Wurm kon de puck vrij intikken na een geweldige pass van De Ruiter; 6-1.

In de laatste periode wisten de ‘rood/blauwen’ maar liefst vier doelpunten te scoren. Het was Jurryt Smid die opnieuw raak schoot (7-1), net zoals Jelle Kronenburg (8-1 & 10-1) en de Italiaan Adam Logozzo (9-1) die deze week door de club werd binnengehaald. In de slotfase wisten de Panters de schade nog iets te beperken door de stand op 10-3 te brengen.
De volgende wedstrijd van Hijs Hokij staat vandaag alweer voor de deur. De Haagse club reist af naar Friesland om het in Thialf op te nemen tegen de UNIS Flyers Heerenveen.

Doelpunt(en) UltimAir Hijs Hokij:
6′ Jurryt Smid (1-0)
8′ Bjorn Borgman (2-0)
18′ Stace van Bentem (3-1)
20′ Jay de Ruiter (4-1)
21′ Justin Evers (5-1)
38′ Ronald Wurm (6-1)
48′ Jurryt Smid (7-1)
49′ Jelle Kronenburg (8-1)
51′ Adam Logozzo (9-1)
54′ Jelle Kronenburg (10-1)

Redactie: Hijs Hokij
Foto’s: Olaf Otten, meer foto’s op www.sportsnap.nl