Winst voor HGC en KZ

In de hockey hoofdklasse hebben de Haagse ploegen Klein Zwitserland en HGC zondag een overwinning geboekt. KZ versloeg thuis Pinoké met 3-1 thuis en HGC won knap met 4-2 bij Amsterdam.

Pinoké kwam nog wel op voorsprong, maar doelpunten van Tim Brand, Aki Käppeler en Camil Papa zorgden voor de 3-1 overwinning voor de Steenbokken. Het is voor KZ alweer de derde overwinning in de competitie en staan nu zesde.

HGC ging in Amsterdam, door twee benutte strafcorners van Gordon Johnston, rusten met een 0-2 voorsprong. Na rust liepen de Gazellen uit naar 0-3 (Alan Forsyth). Na een tegentreffer van Floris Middendorp, zorgde Kenta Tanaka een minuut later weer voor een marge van drie doelpunten voor de Wassenaarse ploeg. Twee minuten voor tijd zorgde Gilles Wegter voor de 2-4 eindstand. HGC staat na vijf wedstrijden derde in de Hoofdklasse met tien punten.

Redactie: Vyron Verkijk
Foto’s: Maarten Knol – Meer foto’s op SportSnap