Achilles haakt weer aan bij de koplopers

Die Haghe was niet opgewassen tegen het gedreven spel van HKV Ons Eibernest en kon de wedstrijd niet naar de hand zetten. De winst ging duidelijk mee naar de Steenwijklaan, ruststand 6-8 en een eindstand van 11-14, voor de Eibers.

Na het verlies van vorige week tegen Die Haghe, moest Achilles zaterdag 2 oktober wederom aantreden tegen één van de koplopers. In Zaandam, tegen het sterke ZKV. Om mee te kunnen blijven strijden om de titel, was winst eigenlijk deze zaterdag de enige optie. Met 13-18 was het een heel fijne thuisreis voor het team van Glenn de Vries.

Zo haakt de ploeg van De Vries na één week (mede door de winst van Eibernest op Die Haghe) weer aan bij de koplopers en is de spanning in de poule weer helemaal terug met drie ploegen aan kop op 6 punten gevolgd door ook drie ploegen (o.a. Eibernest) op 4 punten. 

ALO verrast door koploper Sporting Trigon op een 18-14 nederlaag te trakteren. Het team van Mady Tims gaat met de week beter draaien en de vaste spelpatronen worden beter uitgevoerd. ALO staat nu op een gedeelde eerste plaats, wat Tims vooraf niet voor mogelijk had gehouden.

Refleks speelde zich wat vaster in de middenmoot door een verdiende winstpartij, uit tegen Swift met 10—20.

SV Dunas  gaf in de thuiswedstrijd, de rode lantaarn, over aan Rapid door in een spannende wedstrijd de winst te pakken met 12-11. GKV moet thuis genoegen nemen met een gelijkspel tegen Weidevogels, Dit betekende het tweede gelijke spel, naast een winst en verliespartij, staat GKV in de middenmoot.

Redactie: Sportshoots.nl
Meerdere foto’s  van Die Haghe – HKV Ons Eibernest staan op Sportsnap.nl