KVS/Maritiem zet VEO eenvoudig opzij

Na de minuut stilte voor het overlijden van VEO-erelid Fred Breedveld startte KVS/Maritiem weer furieus in een regenachtig sportpark Westvliet. Na amper 90 tellen stond er al een 0-3 voorsprong op het scorebord. KVS/Maritiem liet in de beginfase de bal in een hoog tempo rondgaan waarmee het de vrijstaande aanvallers prima wist uit te spelen. Halverwege de 1e helft was de voorsprong van KVS/Maritiem al opgelopen naar 3-10. Het waren vooral Christiaan Spaans, Fleur van der Ende en Gijs Gillissen die spatzuiver waren met een 8-16 ruststand voor KVS/Maritiem als resultaat.

Na rust was het spelbeeld niet anders. KVS/Maritiem ging door waar het gebleven was en liep uit naar een 8-20 voorsprong. De stand gaf aanleiding om de geblesseerde Youri Nadorp enkele speelminuten te geven om zo zijn fysieke gesteldheid uit te testen. Hij wisselde voor Jarmo Jongman, die tot dan toe een prima wedstrijd speelde. Ook de dames Fleur van der Ende en Larissa Lazarom werden gewisseld om Laura Dijkhuizen en Jill Buytelaar nog de nodige speelminuten te gunnen. Het was uiteindelijk Gijs Gillissen die met zijn 11e treffer de eindstand van 14-30 bepaalde.

Redactie en foto’s: Eric van der Ende