UltimAir Hijs Hokij kent geen moeite met Zoetermeer Panters en zet winstreeks voort

EINDSTAND: Zoetermeer Panters vs UltimAir Hijs Hokij 3-7

Doelpunt(en) UltimAir Hijs Hokij:

3′ Jay de Ruiter (0-1)

11′ Jurryt Smid (0-2)

13′ Ronald Wurm (0-3)

25′ Ronald Wurm (0-4)

28′ Stace van Bentem (0-5)

45′ Jelle Kronenburg (2-6)

54′ Jeffrey Melissant (2-7)

UltimAir Hijs Hokij heeft zaterdagavond gewonnen van de Panters uit Zoetermeer. Hoewel Zoetermeer zijn best deed, was de Haagse club al snel zeker van de punten. Uiteindelijk werd het 3-7. Vrijdag speelt Hijs Hokij de halve finale van de Nederlandse Beker ook tegen de Zoetermeer Panters. 

Vooraf was dit voor Hijs Hokij eigenlijk al een ‘formaliteit’. De club staat ongeslagen bovenaan, terwijl de Panters nog puntloos laatste staan. Ook wisten de Uithofbewoners in eigen huis al te winnen met 10-3. Toch moet je het op de wedstrijddag nog maar even laten zien en daar heeft Hijs Hokij niet in gefaald. In de eerste periode wist de Haagse ploeg drie keer het net te vinden door doelpunten van De Ruiter, Smid en Wurm.

Met al een wedstrijd in de benen was het zichbaar dat de ‘rood/blauwen’ niet helemaal voluit gingen en iets wat van gas terug namen. Eerste doelman Magnus werdt na de pauze ook vervangen door de 20-jarige goalie Van Nes. Ondanks dat het er wat rustiger aan toe ging, wist Hijs Hokij de scoren in de tweede periode via Wurm en Stace van Bentem nog uit te breiden naar 0-5.

De Panters kwamen nog iets terug tot 2-5, maar de hagenezen reageerde hierop en legde twee maal de puck in het Zoetermeerse doel; 2-7. In de slotfase van de wedstrijd maakten de Panters nog een ere treffer en bepaalde daarmee de eindstand op 3-7.

Geen moeilijke wedstrijd dus voor UltimAir Hijs Hokij. Volgende week spelen zij twee keer opnieuw tegen de Zoetermeer Panters in de Halve Finales van de Nederlandse Beker. De club die de eerste twee wedstrijden wint, staat in de finale en mag in januari gaan strijden om de grote Nederlandse Beker!

Redactie: UltimAir Hijs Hokij
Foto’s: Sonja Assenberg-Staarthof